Реклама
78

კიდევ ერთი საინტერესო რჩევა დიასახლისებს-როგორ მოვზილოთ ფენოვანი ცომი...

დაგვჭირდება: პურის ფქვილი-800 გრ. ზეთი–150 გრ. 4 ც. კვერცხის გული; შაქარი 1/4 ჩ/ჭ; მაწონი- 1 ჩ/ჭ. ფქვილი, მაწონი, 1 კვერცხის გული და ცოტა წყალი კარგად ავურიოთ და მოვზილოთ ცომი, 3 კვერცხის გული ავთქვიფოთ 1/2 ჩ/ჭ შაქართან ერთად.კარგად რომ აითქვიფება, თანდათანობით ჩავამატოთ 150 გრ ზეთი და
96

როგორ მოვამზადოთ ნივრიანი პური ყველითა და ქათმის ფილეთი-უგემრიელესია

ინგრედიენტები თბილი რძე - 110 მლ შაქარი - 1 ჩ/კ მშრალი საფუარი - 7 გ კვერცხი - 1 ცალი მარილი - 1,5 ჩ/კ მაწონი ან ნატურალური იოგურტი - 180 მლ ფქვილი - 550 გ პესტოს სოუსი - 150 გ (მწვანე) მოცარელა ან სულგუნი - 150 გ მოხარშული ქათმის ფილე - 2 ცალი კარაქი - 25 გ ნიორი - 2 კბილი ოხრახუში - 10 გ, დაჭრილი
68

იდეალური ფრანგული ცომი-უგემრიელესი ფუნთუშების, დახვეწილი და არომატული, ხრაშუნა ბაგეტისა და ფუმფულა კრუასანებისათვის

ინგრედიენტები რძე - 1 ჭიქა მშრალი საფუარი - 11 გ შაქარი - 3 ს/კ ფქვილი - 3 ჭიქა მარგარინი - 200 გ მომზადების წესები ჯამში ჩაასხით თბილი რძე, დაუმატეთ საფუარი და 1,5 ს/კ შაქარი. აურიეთ და გააჩერეთ 15 წუთი. როცა რძის მასის ზედაპირზე ბუშტუკები გაჩნდება, დაუმატეთ მარგარინი, ფქვილი და დარჩენილი შაქარი.
75

ყველაზე სწრაფი და მარტივი ფენოვანი ცომი ღვეზელებისთვის

ინგრედიენტები ფქვილი - 500 გ კარაქი (გაყინული) - 200 გ კვერცხი - 1 ცალი წყალი - 100 მლ ლიმონის წვენი - 1 ჩ/კ მარილი - გემოვნებით მომზადების წესები დაჭერით გაყინული კარაქი პატარა კუბიკებად. ასრისეთ კარაქი ფქვილთან ერთად ფხვიერი მასის მიღებამდე. ჩახალეთ ფქვილისა და კარაქის მასაში კვერცხი, დაუმატეთ
137

საფუვრიანი ცომი კარგი გამოგივიდეთ...

იმისათვის, რომ საფუვრიანი ცომი კარგი გამოგივიდეთ, არ გამაგრდეს და კარგად აფუვდეს აუცილებელია რამდენიმე დეტალის გათვალისწინება: გამოიყენეთ ოთახის ტემპერატურის ინგრედიენტები (ოთახის ტემპერატურად მიჩნეულია 20-25 ℃). ეს არ ეხება იმ ინგრედიენტებს რომელთა ტემპერატურაც დაკონკრეტებულია რეცეპტში, მაგალითად
119

ფრანგული ტოსტი -- იდეალური საუზმე

ინგრედიენტები: პური - 1ც. მთლიანი კვერცხი - 8 ც. რძე - 2 ჭიქა ნაღები - ½ ჭიქა შაქარი - ¾ ჭიქა ვანილი ტოპინგი: ფქვილი - ½ ჭიქა ყავისფერი შაქარი - ½ ჭიქა დაფქული დარიჩინი - 1 ჩ.კ. მარილი - ¼ ჩ.კ. მცირე ნაჭრებად დაჭრილი ცივი კარაქი - ½ ჭიქა მომზადება: 1. პური დაჭერით კუბიკებად და
102

გერმანული ბლინები-ფუმფულა და გემრიელი

რეცეპტის ინგერდიენტები: 6 კვერცხი 1 ჭიქა რძე 1 ჭიქა ფქვილი ½ სუფრის კოვზი მარილი 3 სუფრის კოვზი კარაქი ~ მომზადების წესი ~ 1. დიდ თასში, მიქსერით ერთმანეთში ათქვიფეთ კვერცხი, ფქვილი, რძე და მარილი, ნაზი და ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. 2. გაადნეთ კარაქი და წაუსვით გამოსაცხობ ფორმას. გამოსაცხობი
52

პიცა „პიდე“ - თურქული სამზარეულოს ძალიან ეფექტური და გემრიელი კერძი

ინგრედიენტები (4 ცალზე): ფქვილი - 400 გ წყალი - 270 მლ შაქარი - 1 ჩ.კ. მარილი - 1 ჩ.კ. საფუარი - 10 გ მაგარი ყველი - გემოვნებით პომიდორი - 2 ც. წიწაკა - გემოვნებით კვერცხი - 4 ც. მომზადება: ცომისთვის გადაურიეთ ერთმანეთში ფქვილი და მარილი. ცალკე ჭურჭელში ოთახის ტემპერატურის წყალში
254

ქადა ფენოვანი ცომით

ინგრედიენტები: მზა ფენოვანი ცომი ინგრედიენტები გულსართისათვის: 1 ჭიქა ფქვილი(180 გრ.) 1,5 ჭიქა შაქარი(345 გრ.) 200 გრ.კარაქი ან ერბო 100-150 გრ.ნიგოზი ( წვრილად დაფქული) გულსართის მომზადება: შაქარი და კარაქი გავადნოთ საშუალო ცეცხლზე. როგორც კი კარაქი გადნება ,დავუმატოთ ფქვილი , ვურიოთ
122

ღვეზელი ყველის გულსართით-ძალიან გემრიელი და განსხვავებული ვერსია

ინგრედიენტები: იმერული ყველი - 600 გრ. რძე - 500 მლ. კარაქი - 80 გრ. მშრალი სწრაფადმოქმედი საფუარი - 2 ჩ. კ. მარილი - 1 ს. კ. შაქარი – 1 ჩ. კ. კვერცხი - 3 ც. ( 1 მთელი და 2 გული) ფქვილი - 600 გრ. ქიშმიში – 100 გრ. ვანილინი – 0, 7 გრ. სეზამის მარცვლები – 2 ს. კ. გულსართის მომზადება: