Реклама
» » აჭარული ლობიანი-(კულინარია, რეცეპტები)
Загрузка...
loading...

აჭარული ლობიანი-(კულინარია, რეცეპტები)

ინგრედიენტები
1 კგ. ფქვილი
300 მლ. წყალი ან რძე
1 ცალი კვერცხი
1 ს/კ საფუარი
1 ჩ/კ შაქარი
1 ჩ/კ მარილი
600 გრ. ლობიო
100 გრ. კარაქი
4 ცალი დაფნის ფოთოლი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1
ცომის მოსამზადებლად რამდენიმე რეცეპტი არსებობს, მაგრამ ჩვენ გთავაზობთ მათგან ყველაზე მარტივ მომზადების წესს. თასში ჩაყარეთ 700 გრ. ფქვილი. შუაში გააკეთეთ ჩაღრმავება და დაუმატეთ კვერცხი, საფუარი, შაქარი და მარილი.
2
35°C-მდე გამთბარი რძე ან წყალი ნელ–ნელა ჩაასხით თასის შუაგულში. მოზილეთ ხელით, გარედან შიგნით.
3
ხელით გააკეთეთ ცომის გუნდა. თასს გადააფარეთ ცელოფანი და დატოვეთ სულ მცირე 2 საათით თბილ ადგილას, ასაფუებლად.
4
ლობიოს მომზადება: მოხარშვამდე გააჩერეთ ლობიო ცივ წყალში 2 საათით. წყალი გადაწურეთ, დაუმატეთ დაფნის ფოთლები და 2 ლიტრი წყალი.
5
ხარშეთ საშუალო ტემპერატურაზე ლობიოს დარბილებამდე, შემდეგ კი წყალი მთლიანად გადმოწურეთ .
6
მოხარშული ლობიო გადმოიტანეთ ჯამში და დაუმატეთ მარილი და 100 გრ. კარაქი.
7
ლობიო და კარაქი კარგად დასრისეთ, სანამ არ პიურეს არ დაემსგავსება.
8
მოაყარეთ ფქვილი სამუშაო ხის დაფას და ცომი გამოყენებამდე გადაზილეთ. გააჩერეთ 10 წუთით.
9
გაყავით ცომი 4 ნაწილად და თითოეული ნაწილი ხელითვე დაამრგვალეთ.
10
გააბრტელეთ თითოეული ნაწილი და მიეცით ოვალური ფორმა.
11
ლობიოს მეოთხედი მოათავსეთ ცომის შუაგულში და ცომი ყველა მხრიდან გადმოკეცეთ.
12
საცხობ ლანგარს მოაპნიეთ ცოტაოდენი ფქვილი, მოათავსეთ მასზე ლობიანი და შედგით წინასწარგახურებულ ღუმელში დაახლოებით 12 წუთით, მაღალ ტემპერატურაზე. მიირთვით ცხელი, წიწაკის მწნილთან ერთად!
აჭარული ლობიანი-(კულინარია, რეცეპტები)
აჭარული ლობიანი-(კულინარია, რეცეპტები)
აჭარული ლობიანი-(კულინარია, რეცეპტები)скачать dle 10.6фильмы бесплатно
ნახვა: 233
    
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Загрузка...
loading...

რეკომენდირებული