Реклама
112

საფუვრიანი ცომი კარგი გამოგივიდეთ...

იმისათვის, რომ საფუვრიანი ცომი კარგი გამოგივიდეთ, არ გამაგრდეს და კარგად აფუვდეს აუცილებელია რამდენიმე დეტალის გათვალისწინება: გამოიყენეთ ოთახის ტემპერატურის ინგრედიენტები (ოთახის ტემპერატურად მიჩნეულია 20-25 ℃). ეს არ ეხება იმ ინგრედიენტებს რომელთა ტემპერატურაც დაკონკრეტებულია რეცეპტში, მაგალითად
106

ფრანგული ტოსტი -- იდეალური საუზმე

ინგრედიენტები: პური - 1ც. მთლიანი კვერცხი - 8 ც. რძე - 2 ჭიქა ნაღები - ½ ჭიქა შაქარი - ¾ ჭიქა ვანილი ტოპინგი: ფქვილი - ½ ჭიქა ყავისფერი შაქარი - ½ ჭიქა დაფქული დარიჩინი - 1 ჩ.კ. მარილი - ¼ ჩ.კ. მცირე ნაჭრებად დაჭრილი ცივი კარაქი - ½ ჭიქა მომზადება: 1. პური დაჭერით კუბიკებად და
83

გერმანული ბლინები-ფუმფულა და გემრიელი

რეცეპტის ინგერდიენტები: 6 კვერცხი 1 ჭიქა რძე 1 ჭიქა ფქვილი ½ სუფრის კოვზი მარილი 3 სუფრის კოვზი კარაქი ~ მომზადების წესი ~ 1. დიდ თასში, მიქსერით ერთმანეთში ათქვიფეთ კვერცხი, ფქვილი, რძე და მარილი, ნაზი და ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. 2. გაადნეთ კარაქი და წაუსვით გამოსაცხობ ფორმას. გამოსაცხობი
43

პიცა „პიდე“ - თურქული სამზარეულოს ძალიან ეფექტური და გემრიელი კერძი

ინგრედიენტები (4 ცალზე): ფქვილი - 400 გ წყალი - 270 მლ შაქარი - 1 ჩ.კ. მარილი - 1 ჩ.კ. საფუარი - 10 გ მაგარი ყველი - გემოვნებით პომიდორი - 2 ც. წიწაკა - გემოვნებით კვერცხი - 4 ც. მომზადება: ცომისთვის გადაურიეთ ერთმანეთში ფქვილი და მარილი. ცალკე ჭურჭელში ოთახის ტემპერატურის წყალში
240

ქადა ფენოვანი ცომით

ინგრედიენტები: მზა ფენოვანი ცომი ინგრედიენტები გულსართისათვის: 1 ჭიქა ფქვილი(180 გრ.) 1,5 ჭიქა შაქარი(345 გრ.) 200 გრ.კარაქი ან ერბო 100-150 გრ.ნიგოზი ( წვრილად დაფქული) გულსართის მომზადება: შაქარი და კარაქი გავადნოთ საშუალო ცეცხლზე. როგორც კი კარაქი გადნება ,დავუმატოთ ფქვილი , ვურიოთ
110

ღვეზელი ყველის გულსართით-ძალიან გემრიელი და განსხვავებული ვერსია

ინგრედიენტები: იმერული ყველი - 600 გრ. რძე - 500 მლ. კარაქი - 80 გრ. მშრალი სწრაფადმოქმედი საფუარი - 2 ჩ. კ. მარილი - 1 ს. კ. შაქარი – 1 ჩ. კ. კვერცხი - 3 ც. ( 1 მთელი და 2 გული) ფქვილი - 600 გრ. ქიშმიში – 100 გრ. ვანილინი – 0, 7 გრ. სეზამის მარცვლები – 2 ს. კ. გულსართის მომზადება:
345

იტალიური პასკა "პანეტონე": მსუბუქი, მარტივი და მართლა უგემრიელესი-ვიდეო

მდიდრული პური – აი, ასე ითარგმნება იტალიურიდან პასკა "პანეტონე". გირჩევთ, სცადოთ სააღდგომოდ ამ რეცეპტით პასკის გამოცხობა – ნამდვილად არ ინანებთ... როგორც ითვლება, მისი ფორმა ლომბარდიის ეკლესიების გუმბათებმა შთააგონა ოდესღაც რომელიღაც კონდიტერს. თუმცა, მეორე ვერსიის თანახმად, პანეტონეს ოდესღაც პან
321

საოცრად გემრიელი, ნაზი, ჰაეროვანი- პასკის რეცეპტი-შედეგით ნამდვილად გაოცდებით -ვიდეო

სულ მალე აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაულს ავღნიშნავთ. ეს დღე წარმოუდგენელია წითელი კვერცხის და პასკის გარეშე პასკის მომზადების რამოდენიმე რეცეპტი არსებობს აირჩიეთ თქვენთვის სასურველი ინგრედიენტები: რძე0500მლ კვერცხი-15 ცალი(+2ც ცილა მინანქრისათვის) საფუარი(მშრალი)-22,0 ფქვილი-2,5კგ შაქარი-45,0
672

სააღდგომო კულიჩი-უგემრიელესი, სველი, ნოტიო, არომატული, საუკეთესო რეცეპტი

ინგრედიენტები საფუარი მშრალი - 2ჩკ შაქარი - 750 გ კვერცხი - 5 ცალი მარილი - 0,5 ჩ/კ კარაქი - 300 გ რძე - 500 მლ ფქვილი - 1400 გ (შეიძლება ცოტა მეტიც) ქიშმიში - 250 გ (კონიაკში ჩამბალი) დაჭრილი ნუში - 100 გ ილი (კარდამონი) მუსკატის კაკალი (ჯავზი) 1 ლიმონის ცედრა ვანილი ზეთი - 50 მლ გადასაზელად
218

არომატული, გემრიელი, საფუარიანი ფუნთუშები დარიჩინით-ყველაზე მარტივი, გემრიელი, მსუბუქი +ვიდეო

ინგრედიენტები ----- ცომი ---- ფქვილი-530,0 რძე-200მლ შაქარი-75,0 კარაქი-60,0 კვერცხი-2ც მშრალი საფუარი-10,0 ---- გულსართი ---- შაქარი-130,0 დარიჩინი-10,0 ვანილი-15,0 კარაქი-30,0 მომზადების წესი:იხ. ვიდეო