Реклама
71

უგემრიელესი ხორციანი ბლინები-ვიდეორეცეპტი

ინგრედიენტები ფქვილი-270,0 რძე-600მლ შაქარი0,5ჩ.კ მარილი-0,5ჩ.კ კვერცხი-2ც წყალი-50მლ ხახვი-2ც ხორცი-300,0 შავი წიწაკა, ზეთი
36

უგემრიელესი კერძი-შემწვარი ქათამი ყვავილოვანი კომბოსტოთი

ინგრედიენტები ქათამი - 1 ცალი, მოზრდილი ყვავილოვანი კომბოსტო - 1 თავი სტაფილო - 4 ცალი ნედლი ქონდარი - რამდენიმე ღერი ბაზილიკი (რეჰანი) - რამდენიმე ღერი ზეითუნის ზეთი - 4 ს/კ კარაქი - 20 გ მარილი და პილპილი - გემოვნებით ნიორი - 1 თავი მომზადების წესები ქათამი გაასუფთავეთ კარგად. გულში ჩაუდეთ
39

ტომატში ჩათუშული ქათმის ფილე სულგუნით

ინგრედიენტები ქათმის ფილე - 4 ცალი სულგუნი - 4 ნაჭერი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ მოცარელათი) ზეითუნის ზეთი - შესაწვავად მარილი და პილპილი იტალიური სუნელები (ორეგანო, ბაზილიკი) ნიორი - 2-3 კბილი ძმარი ბალზამიკო - 50 მლ ტომატის პიურე - 200 გ ხმელი ბაზილიკი ან შაშკვლავი - გემოვნებით წითელი წიწაკა,
85

უგემრიელესი მარინადი ქათმისთვის

შემადგენლობა: 1 ჭიქა შაქარი 1 ჭიქა სოიოს სოუსი 1 ჭიქა წყალი 1 ჩ.კ. ხახვის მშრალი სანელებელი 1 ჩ.კ. მშრალი კოჭა 1 ს.კ. ლიმონის წვენი (სურვილისამებრ) 4 ჩ.კ. ჩილის ცხარე პასტა (სურვილისამბრ) ან ჩილის ფხვნილი მომზადების წესი: საშუალო ქვაბში, დაბალ ცეცხლზე წამოვადუღოთ წყალი, სოიოს სოუსი,
52

საქონლის ტვინი არაჟნით

საქონლის ტვინს გადავავლოთ მდუღარე წყალი, გავასუფთავოთ კანისაგან, გავრეცხოთ ცივ წყალში და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და მოვხრაკოთ ცხიმიან, გაცხელებულ ტაფაზე. როდესაც ოდნავ შეწითლდება, ცავამატოთ კარაქში მოშუშული წვრილად დაჭრილი ხახვი, ქინძი, კამა, ოხრახუში და კიდევ
71

ხბოს გულ-ღვიძლი ნიგვზით-უგემრიელესი და მადისამღძვრელი კერძი

2 ულუფის მოსამზადებლად საჭირო მასალა: ხბოს გულ-ღვიძლი - 300 გრ; ნიგოზი - 100 გრ; უცხო სუნელი, ქონდარი, წითელი დაღერღილი წიწაკა - 15 გრ; ნიორი - 2 კბილი; ხახვი - 2-3 თავი; ოხრახუში - 100 გრ; მარილი გემოვნებით; ბროწეული - რამდენიმე მარცვალი. მომზადების წესი: კარგად გარეცხილი გულ-ღვიძლი მოხარშეთ.
77

ნოყიერი კერძი საოჯახო სადილისთვის-ბარდის წვნიანი შებოლილი ძეხვით

ბარდის წვნიანის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ბარდა - 1 ჭიქა; კარტოფილი - 4-5 ცალი; სტაფილო - 1 ცალი; ხახვი - 1 ცალი; შებოლილი ძეხვი - 150-180 გრ; მცენარეული ზეთი - 2 ს/კ; დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი; კამა - გემოვნებით; მარილი, პილპილი - გემოვნებით. მომზადების წესი: ბარდა კარგად გარეცხეთ (გირჩევთ,
139

სალათი ქათმითა და ნიგვზით-უგემრიელესი და მარტივად მოსამზადებელი

სალათის მოსამზადებლად საჭიროა: ქათმის ფილე - 300 გრ; კარტოფილი - 300 გრ; სტაფილო - 350 გრ; ნიგოზი - 140 გრ; კვერცხი - 4 ცალი; მაიონეზი - 300 გრ; ბროწეული - ნახევარი. მომზადების წესი: კანგაცლილი სტაფილო და კარტოფილი მოხარშეთ. გააგრილეთ და საშუალო ზომებად დაჭერით, ოღონდ დაჭრილი ბოსტნეული ცალ-ცალკე
125

უგემრიელესი, პიკანტური ქათმის სალათი ყველით და მდოგვით

ყველიანი ქათმის სალათის მოსაზმადებლად საჭიროა: ქათმის მკერდი - 1 ცალი; თეთრი პური - 1 ნაჭერი; სალათის ფურცლები - 1 კონა; მაგარი ყველი - 50 გრ; ზეითუნის ზეთი - 50 გრ; ლიმონის წვენი - 5 ს/კ; მდოგვი - 1 ჩ/კ; კამა - 2 ღერი; ნიორი - 1 კბილი; მარილი, პილპილი - გემოვნებით. მომზადების წესი: ღუმელი
87

ბოსტნეულთან ერთად შემწვარი ქათამი-ყვავილოვანი კომბოსტოს გარნირით

ინგრედიენტები ქათამი - 1 ცალი, მოზრდილი ყვავილოვანი კომბოსტო - 1 თავი სტაფილო - 4 ცალი ნედლი ქონდარი - რამდენიმე ღერი ბაზილიკი (რეჰანი) - რამდენიმე ღერი ზეითუნის ზეთი - 4 ს/კ კარაქი - 20 გ მარილი და პილპილი - გემოვნებით ნიორი - 1 თავი მომზადების წესები ქათამი გაასუფთავეთ კარგად. გულში ჩაუდეთ