Реклама
Добавить рецепт
Конечно же бесплатные программы скачать можно у нас Рецензия на фильм Бандиты и посмотреть дома. Так же бесплатные шаблоны для dle 10.2 скачать с сайта
572

ღუმელში გამომცხვარი ღორის ხორცი კარტოფილით და ბულგარული წიწაკით

ღუმელში გამომცხვარი ღორის ხორცი კარტოფილით და ბულგარული წიწაკით დაგვჭრდება: 700-800 გ ღორის ხორცი 6-7 საშუალო ზომის კარტოფილი 1-2 თავი ხახვი 1 წითელი ბულგარული წიწაკა 1 ყვითელი ბულგარული წიწაკა 5-6 კბილი ნიორი 0,5 ჩ.კ. ქონდარი 1-2 დაფნის ფოთოლი 5-6 მუხუდო სურნელოვანი წიწაკა მარილი შავი წიწაკა
623

ღუმელში შემწვარი ღორის სუკი, არომატული მარინადით

ღუმელში შემწვარი ღორის სუკი, არომატული მარინადით ზოგჯერ ნაკვერჩხალზე დაბრძანების ნაცვლად სუკის ნაჭერს ღუმელში მიაბრძანებთ, არ ინანებთ, მერწმუნეთ. 1 კგ ღორის სუკი (ჩემს შემთხვევაში ეს იყო ორი საშუალო ნაჭერი) 1-2 ს.კ ზეითუნის ზეთი 1-2ს.კ ლიმონის წვენი ½ ლიმონის ცედრა მარილი, პილპილი 1 ჩ.კ მდოგვი 1
664

ვარია ქინძის მარინადში

ვარია ქინძის მარინადში ინგრედიენტები პილპილის მარცვლები - 2 ს.კ ზეთი - 4 ს.კ. ლიმონის წვენი - 2 ს.კ ქინძი - 2 კონა ქათამი - 1 კგ მარილი ნივრის კბილი - 3 მომზადების წესები ვარია 4-ად გავჭრათ. მარინადი რომ უკეთ შეიწოვოს, რამდენიმე ადგილას ღრმად ჩავჭრათ. ქინძი, პილპილი, ნიორი და მარილი დავაქუცმაცოთ
472

შემწვარი სულგუნი წიწაკით და პიტნით

შემწვარი სულგუნი წიწაკით და პიტნით ინგრედიენტები სულგუნი - 300-400 გ ნიორი - 3 კბილი ცხარე წიწაკა, წითელი პიტნა ან ქინძი მომზადების წესები სულგუნი დავჭრათ ნაჭრებად, ამოვავლოთ ფქვილში, შემდეგ კვერცხში და შევწვათ ზეთიან ცხელ ტაფაზე ორივე მხრიდან, სწრაფ ცეცხლზე, რატა ძალიან არ გადნეს. ყველმა ფორმა
628

საქონლის ღვიძლი ბროწეულის უგემრიელეს სოუსში

საქონლის ღვიძლი ბროწეულის უგემრიელეს სოუსში ინგრედიენტები დაფქული ქინძი - 1 ჩ.კ ბროწეულის წვენი - 250 გ წყალი - 50 გ სახამებელი - 1 ჩ.კ კარაქი - 40 გ საქონლის ღვიძლი - 600 გ მარილი და პილპილი რძე - 1 ჭიქა მომზადების წესები ღვიძლი დავალბოთ რძეში რამდენიმე საათი. შემდეგ გავრეცხოთ, გავამშრალოთ და
1 113

ქათმის ღვიძლი მეგრულად ქონდრითა და აჯიკით

ქათმის ღვიძლი მეგრულად ქონდრითა და აჯიკით ინგრედიენტები ქათმის ღვიძლი - 1 კგ არაჟანი - 3 ს.კ ქონდარი - 1/2 ჩ.კ აჯიკა - 1 ჩ.კ ხახვი - 1-2 თავი მარილი და პილპილი კარაქი - 50 გ ქინძი - 1 კონა მომზადების წესები ღვიძლი კარგად გარეცხეთ, გადაიტანეთ ტაფაში და დადგით ცეცხლზე. დაამატეთ მარილი და არაჟანი.
1 088

ქათმის ჩაშუშული წიწაკით

ქათმის ჩაშუშული წიწაკით ინგრედიენტები კარაქი - 1 ს.კ მარილი და პილპილი დაფნის ფოთოლი - 1 ქინძი - 1 კონა ნიორი - 2 კბილი ხახვი - 1 თავი ტკბილი წიწაკა, სხვადასხვა ფერის - 2 ცალი პამიდორი - 400 გ ქათამი - 1.5 კგ ზეთი - 1 ს.კ ხმელი რეჰანი ან ორეგანო მომზადების წესები ქათამი დავჭრათ ნაჭრებად. პამიდორს
1 116

სუპ-ხარჩო ნიგვზით

სუპ-ხარჩო ნიგვზით ინგრედიენტები ფქვილი - 1 ს.კ ტომატ-პასტა - 1 ს.კ ნიგოზი - 70-100 გ ნიორი - 2 კბილი ხახვი - 1 თავი ბრინჯი - 1/2 ჭიქა საქონლის ან ბატკნის ხორცი - 1 კგ მარილი და პილპილი დაფნის ფოთოლი ქინძი მომზადების წესები დაჭრილი ხორცი (მათ შორის ძვლიანიც) მოვხარშოთ დარბილებამდე. ჩავამატოთ ბრინჯი
608

ნიგვზისა და ნივრის სოუსში ჩაშუშული ნაზი ღვიძლი

ნიგვზისა და ნივრის სოუსში ჩაშუშული ნაზი ღვიძლი ინგრედიენტები ქათმის ღვიძლი - 0,5 კგ ფქვილი - 2+1 ს/კ არაჟანი - 150 გ ნიგოზი - 1/3 ჭიქა ნიორი - 2-3 კბილი დაჭრილი მწვანილი - 1 ს/კ კარაქი ან ზეთი - 100 გ მარილი ხმელი სუნელი მომზადების წესები მომზადება: ქათმის ღიძლი გაასუფთავეთ აპკისგან, მოაყარეთ
988

ტოლმა ვაზის ფოთოლში

ტოლმა ვაზის ფოთოლში გავაკეთოთ ხორცის ფარში, უმჯობესია ავოღოთ შერეული ძროხის და ღორის ხორცი (ნახევარი/ნახევარზე), გავატაროთ ხახვთან და მწვანილთან ერთად. დავამატოთ მარილი, წიწაკა და გარეცხილი ბრინჯი. 2. მომზადებული ფარში გავახვიოთ ვაზის ფოთოლში და ცავალაგოთ ქვაბში. 3. 2 ლიტრ წყალს დავამატოთ 2