Реклама
48

თბილი კარტოფილის სალათი შებოლილი თევზით (ფინური სამზარეულო)

თბილი კარტოფილის სალათი შებოლილი თევზით (ფინური სამზარეულო) ფინელი დიასახლისები სადღესასწულო ვახშმისთვის აუცილებლად ამზადებენ თევზის კერძებს – სხვადასხვა სალათებს ან ღვეზელს ნაკლებმარილიანი ან შებოლილი თევზით. ინგრედიენტები – 400 გ. კარტოფილი, 1 კონა კამა, 100 გ. შებოლილი თევზის ფილე, მაიონეზი
132

გემრიელი და ნოყიერი კერძი- სალათა სოკოთი და ქათმის ხორცით

გემრიელი და ნოყიერი კერძი- სალათა სოკოთი და ქათმის ხორცით საჭირო ინგრედიენტები: – 300 გ ქათმის შებოლილი ხორცი – 300 გ ქამა სოკო – 100 გ ხახვი – 3 კვერცხი – 200 გ მდნარი ყველი – 120 გ პომიდორი – 100 გ მაიონეზი – 1 ს/კ მზესუმზირის ზეთი – 3 კბილი ნიორი – მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით მომზადების
145

კარტოფილის სალათა ბროწეულით

კარტოფილის სალათა ბროწეულით 800 გრამი კარტოფილი 1 ცალი ბროწეული 3 ცალი ხახვი 15 გრამი კამა გემოვნებით წიწაკა გემოვნებით მცენარეული ზეთი გემოვნებით მარილი კარტოფილი მოვხარშოთ გავფცქვანთ და დავჭრათ საშუალო ზომის კუბიკებად. ბროწეული გავარჩიოთ. ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყა. კამა და წიწაკა დავჭრათ წვრილად.
126

მაკარონის სალათა სოკოთი

მაკარონის სალათა სოკოთი 200 გრამი ქამა სოკო 400 გრამი მაკარონი 1 ცალი ბულგარული წიწაკა (წითელი) 1 ცალი ბულგარული წიწაკა (მწვანე) 10 გრამი მწვანე ხახვი 10 გრამი ოხრახუში 2 სუფრის კოვზი ძმარი 100 მილილიტრი მცენარეული ზეთი გემოვნებით შავი პილპილი გემოვნებით მარილი ქამა სოკო გავჭრათ შუაზე. მწვანე
230

რულეტი “ფიქფია”

რულეტი “ფიქფია” ინგრედიენტები: 190 გ. მაიონეზი ან არაჟანი. 360 გ. მდნარი ყველი. 1 ც. სტაფილო. 4 ც. კვერცხი. 1 კბილი ნიორი. მარილი, პილპილი და კამა გემოვნებით. i> მომზადების წესი: 1მდნარი ყველი მოათავსეთ საყინულეში, 20 წუთით. ათქვიფეთ კვერცხი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. დაუმატეთ 130 გრ.
373

ჭარხლის მსუბუქი სალათი

ჭარხლის მსუბუქი სალათი დაგვჭირდება: 1 მოზრდილი ან 2 საშუალო ზომის ჭარხალი 10-15 ცალი შავი ქლიავის ჩირი 100 გრ ნიგოზი 1-2 კბილი ნიორი 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი მარილი, წიწაკა ჭარხალი გავფცქვნათ და გავხეხოთ თხლად, შავი ქლიავი დავჭრათ წვრილად. ნიგოზი გავატაროთ ან დავჭრათ, როგორც უფრო მოგწონთ. ნიორი
178

სალათი ბოლოკით, ჩერი პომიდორით და რუკოლათი

სალათი ბოლოკით, ჩერი პომიდორით და რუკოლათი მათთვის, ვინც საღამოს ცდილობს ნაკლებად კალორიული ვახშამი მიირთვას, ეს სალათი არჩვეულებრივი არჩევანია. ყველა დანარჩენისთვის- გემრიელი და ჯანსაღი გარნირი! დაგვჭირდება: 1 კონა რუკოლა 10-12 ცალი პომიდორი ჩერი 5-6 პატარა ზომის ნედლი ბოლოკი 1 ს.კ. ლიმნის წვენი 1
865

დუკანის ქათმის სალათი უმაიონეზოდ

დუკანის ქათმის სალათი უმაიონეზოდ ინგრედიენტები: ქათმის ფილე – 1 კგ კიტრი – 2 ც სტაფილო – 2 ც ვაშლი – 1 ც Danone-ს 0%-იანი ხაჭო ან დაბალპროცენტიანი არაჟანი – 400 გრ. მწვანილი სურვილის მიხედვით მარილი, შავი პილპილი, ჯანჯაფილის ფხვნილი (დაფქული კოჭა) მომზადება პირველ რიგში, ქათმის ფილეს
161

მსხლისა და ყველის სალათა

მსხლისა და ყველის სალათა ეს ძალიან მარტივი, განსხვავებული და გემრიელი სალათაა. განსაკუთრებით მოგეწონებათ თუ შერეულ გემოებს აფასებთ – ერთდროულად მოტკბოს და მარილიანს. 1 ულუფისთვის: 25 გ რუკოლას ფოთლები ½ მსხალი 2 ს.კ მსხვილად დაფშვნილი ობიანი ყველი (ნებისმიერი სასურველი) 2 ს.კ დაჭრილი ნიგოზი
199

პიტნიანი ნადუღი სულგუნის ფირფიტებში

პიტნიანი ნადუღი სულგუნის ფირფიტებში ინგრედიენტები ნადუღი - 500-600 გ სულგუნის ფირფიტები - 10 ცალი პიტნა მარილი მომზადების წესები თითოეული ფირფიტა გავჭრათ შუაზე. ნადუღს დავამატოთ ხმელი ან ნედლი პიტნა და მარილი გემოვნებით. კარგად ავზილოთ. სულგუნის ფირფიტაზე დავდოთ ნადუღი და კონუსურად გადავახვიოთ.