Реклама
89

სასარგებლო და მარტივად მოსამზადებელი სტაფილოს კატლეტი

სტაფილოს კატლეტის მოსამზადებლად საჭიროა: სტაფილო - 3-5 ცალი; მანანის ბურღული - 100 გრ; სუხარის ფანტელი - 50 გრ; მარილი - გემოვნებით. მომზადების წესი: გარეცხილი სტაფილო გაფრცქვენით და წვრილ სახეხზე გახეხეთ. გაცხელებულ ტაფაზე დაასხით ზეთი და გახეხილი სტაფილო 3-4 წუთის განმავლობაში მოთუშეთ. რაც
103

ლობიოს გუფთები - უგემრიელესი სამრხვო კერძი

ინგრედიენტები: ლობიო 1 კგ გატარებული ნიგოზი 1 ჭიქა ნიორი 4-5 კბილი ხახვი 2 თავი ქინძი 7 ღერი ოხრახუში 7 ღერი სუნელები გემოვნებით მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით 1. მოვხარშოთ ლობიო ჩვეულებრივი წესით, წვენი გადავწუროთ. 2. დავნაყოთ ნიგოზი. 3. წვრილად დაჭრილი ხახვი, დანაყილი შავი პილპილი, ახალი
102

კარტოფილის ცომში გახვეული სოკოს სამარხვო რულეტი

ინგრედიენტები : კარტოფილი 500 გ ქამა სოკო 250 გ ხახვი 1 თავი ზეთი 130 მლ ფქვილი 1 ჭიქა მარილი და პილპილი მომზადების წესი: გარეცხეთ და გაფცქვენით კარტოფილი, მოხარშეთ და გააკეთეთ პიურე, ჩაუმატეთ ფქვილი და ზეთი (100 მლ), მოაყარეთ მარილი და პილპილი, მოურიეთ. წვრილად დაჭერით სოკო, მოხრაკეთ ხახვთან
588

ბრინჯისა და ბულგარული წიწაკის სალათა-უგემრიელესი სამარხვო სალათა

ბრინჯისა და ბულგარული წიწაკის სალათა შემადგენლობა ბულგარული წიწაკა - 100 გრ (წითელი) ბრინჯი - 120 გრ ბარდა - 200 გრ მწვანე ბარდის მარცვლები ძმ არი - 20 გრ პილპილი - გემოვნებით მარილი - გემოვნებით მომზადება ბულგარული წიწაკა შევწვათ აირღუმელში, გამოვაცალოთ თესლი, გავაციოთ და დავჭრათ სიგრძეზე.
670

სამარხვო საცივი ბადრიჯნებით

სამარხვო საცივი ბადრიჯნებით ინგრედიენტები: 3-4 ცალი ბადრიჯანი 200 გრამი ნიგოზი 1-2 ცალი ხახვი 1 შეკვრა ქინძი და ბაზილიკა მწიკვი დაფქული მიხაკი 1 ცალი მწარე წიწაკა 4 ცალი ნიორი 1 ჩ/კ ზაფრანა 0.5 ჭიქა ბროწეულის წვენი 2 ჭიქა წყალი მცენარეული ზეთი და მარილი გემოვნებით მომზადების წესი: 1ბადრიჯნებს
781

ყვავილოვანი კომბოსტოს ჩაქაფული-სამარხვო

ყვავილოვანი კომბოსტოს ჩაქაფული-სამარხვო 1.2 კილოგრამი ყვავილოვანი კომბოსტო 1 ჩაის ჭიქა თეთრი ღვინო 15 გრამი მწვანე ხახვი 50 გრამი ტარხუნა 15 გრამი მჟაუნა 10 გრამი ქინძი 10 გრამი ოხრახუში 10 გრამი კამა 3 კბილი ნიორი 50 მილილიტრი მცენარეული ზეთი გემოვნებით დაფქული წითელი წიწაკა გემოვნებით მარილი
547

ლავაში კარტოფილისა და სოკოს შიგთავსით

ლავაში კარტოფილისა და სოკოს შიგთავსით საჭირო ინგრედიენტები: სომხური ლავაში; კარტოფილი - 3 ცალი; ქამა სოკო - 0,5 კგ; ხახვი - 2 თავი; ზეთი - 50 მლ. მომზადების წესი: მოხარშეთ კანგაცლილი კარტოფილი და მოამზადეთ პიურე. დაჭერით ხახვი წვრილად, მოთუშეთ ზეთში. მოთუშული ხახვი გაყავით ორ ნაწილად. ერთი
405

ცივად მომზადებული ბორში - სამარხვო

ცივად მომზადებული ბორში - სამარხვო ცივი ბორშის მოსამზადებლად საჭიროა: კომბოსტო - 200 გრ; ჭარხალი - 1 ცალი; სტაფილო - 2 ცალი; პიმიდორი - 2 ცალი; ნიორი - 1 კბილი; ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ; ლიმონის წვენო - 1 ჩ/კ; მარილი და პილპილი გემოვნებით. მომზადების წესი: კანგაცლილი პომიდორი დაჭერით წვრილად.
664

სამარხვო ტოლმა - ჯანსაღი და ნოყიერი კერძი

სამარხვო ტოლმა - ჯანსაღი და ნოყიერი კერძი სამარხვო ტოლმის მოსამზადებლად მოიმარაგეთ: კომბოსტო - 1,5 კგ; ბრინჯი - 400 გრ; ბულგარული წიწაკა (მწვანე და წითელი) – 250 გრ; ხახვი - 100 გრ; სტაფილო - 150 გრ; ნიორი - 1 კბილი; ხმელი სუნელი - 2 ს/კ; სოკო - 15 გრ; ზეთი - 100 მლ; ნიგოზი - 4 ს/კ; კამა - ნახევარი
1 242

სტაფილოთი ფარშირებული ბადრიჯანი “სამარხვო”

სტაფილოთი ფარშირებული ბადრიჯანი “სამარხვო”