Реклама
დაამატეთ რეცეპტი
Конечно же бесплатные программы скачать можно у нас Рецензия на фильм Бандиты и посмотреть дома. Так же бесплатные шаблоны для dle 10.2 скачать с сайта
» Последние публикации на сайте » Страница 3
57

კენკრით, ნივრით და თეთრი ღვინით შეზავებული კარაქი

კენკრით, ნივრით და თეთრი ღვინით შეზავებული კარაქი კარაქს კენკრით, სანელებლებით და თეთრი ღვინით შევაზევბთ, რაც მას განსაკუთრებულ პოკანტურობას შესძენს. ასეთი კარაქის გამოყენება პრაქტიკულად ყველანაირ კერძთან შესაძლებელია. ის მოუხედბა გრილზე შემწვარ თევზსაც, ხორცსაც და ბოსტნეულსაც. ასევე, შეზავებული
53

ნივრით და მწვანილებით შეზავებული ზითუნის ზეთი

ნივრით და მწვანილებით შეზავებული ზითუნის ზეთი ზეითუნის ზეთი- საუკეთესო დრესინგია სალათებისთვის. ხოლო თუ ამ ზეთს ნივრით და მწვანილებით გავამდიდრებთ, საოცარ სოუსს მივიღებთ. ასეთი ზეთის მომზადება ძალიან მარტივია დაგვჭირდება: 200 მლ უმაღლესი ხარისხის ზეითუნის ზეთი 1-2 კბილი ნიორი 1 პატარა წიწაკა ჩილი
181

წითელი აჯიკა ნიგვზით

წითელი აჯიკა ნიგვზით დაგვჭირდება: 1 კგ წითელი ბულგარული წიწაკა 500 გ ცხარე წითელი წიწაკა 150გ ოხრახუში 200 გ ქინძი 50 გ ქონდარი 150 გ ნიორი 2 ს.კ. უცხო სუნელი 1 ს.კ. ზაფრანა 1 ს. კ. ხმელი ქინძი 200 გრ ნიგოზი 100მლ ბროწეულის წვენი წიწაკა კარგად გავრეცხოთ, მოვაცალოთ თესლი და ყუნწები. წიწაკა,
204

მწვანე აჯიკა

არსებობს აჯიკის მომზადების უამრავი ვარიანტი. ამზადებენ წითელ და მწვანე აჯიკას, მშრალ აჯიკას, პასტის სახით, თხევადი სოუსის და სხვ. ისევე, როგორც ქართული კერძების უმრავლესობას, აჯიკასაც ყველა დიასახლისი თავისი საიდუმლო რეცეპტურით ამზადებს, მაგრამ რამდენიმე წესი უდავოა. ერთ-ერთი ისაა, რომ აჯიკის
722

მწვანე პომიდვრის მწნილი სუნელებით

მწვანე პომიდვრის მწნილი სუნელებით 5 კგ მწვანე პომიდორი 250 გ მარილი 1 კგ ხახვი 150 გ ნიორი 1 ს.კ. ხმელი სუნელი 1 ს.კ. ხმელი ქინძი 1 ს.კ. ზაფრანა 0,5 ლ რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი 250 მლ ძმარი პომიდორი დავჭრათ რგოლებად,მოვაყაროთ მარილი და დავტოვოთ ასე ერთი 8-10 საათით. ამის შემდეგ კარგად
172

ცხარე წიწაკის მწნილი

ცხარე წიწაკის მწნილი ეს წიწაკის მწნილი ძალიან გემრიელი და პიკანტურია. დაგვჭირდება: 5 კგ წიწაკა 250 გ ნიორი 1 კგ ნიახური 1 კგ ოხრახუში 1 ლ ზეთი 1 ლ ძმარი 3 ს.კ. შავი წიწაკის მუხუდო 5 ს.კ. მარილი 10-12 ცალი დაფნის ფოთოლი წიწაკა გავრეცხოთ, მოვაცალოთ ყუნწები და თესლი. ზეთი, ძმარი და მარილი
166

პომიდორის ჩირი

პომიდორის ჩირი პომიდორის ჩირი ხმელთაშუაზღვის კულინარიის ერთ-ერთი მნიშვნელანი ინგრედიენტია. ის თავისთავად ძალიან გემრილია, ამის გარდა, კარგად ეხამება სალათებს, ხორცს, თევზს, პასტას. საბერძნეთში და იტალიაშ ხშირად პომიდორის ჩირს პურში და ღვეზელების შიგთავსში ამატებენ. რაც მთავარია, ჩირით უგემრიელესი
127

კომშის მარინადი

კომშის მარინადი შეგიძლიათ ზუსტად იგივე მეთოდით ნებისმიერი ხილი და ბოსტნეული დაამარინადოთ დაგვჭირდება: 1 ლ თეთრი ღვინის ძმარი 1 ჭიქა წყალი 2 ჭიქა შაქარი 1 ს.კ. ზღვის მარილი 1-2 დარიჩინის ჩხირი 5-6 ცალი მიხაკი 2-3 კგ კომში ყველა ინგრედიენტი ერთად მოვათავსოთ ემალირებულ ქვაბში, წამოვადუღოთ და
168

ზეფირი ოჯახურად-ნაზი, ჰაეროვანი , ხრაშუნა დესერტი

ზეფირი ოჯახურად-ნაზი, ჰაეროვანი , ხრაშუნა დესერტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 1 კგ. შაქარი, 1,5 ჭიქა წყალი, 25 გრ. ჟელატინი, 1 ჩ.კ. ლიმონმჟავა, 0,5 ჩ.კ. სოდა, ხილის ესენცია. მომზადების წესი: 1 ჭიქა წყალი და შაქარი ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში, 15 წუთით დაალბეთ ჟელატინი. დაუმატეთ დარჩენილი წყალი,
132

ვაშლის სუფლე-საოცრად გემრიელი დესერტი

ვაშლის სუფლე-საოცრად გემრიელი დესერტი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ვაშლი – 1 კილოგრამი, შაქარი – 1 ჩაის ჭიქა, კვერცხი – 6 ცალი, ნაღები შაქრით და დარიჩინით – 1 ჩაის ჭიქა. მომზადების წესი: 1 კილოგრამი ვაშლი შევწვათ, გავატაროთ საცერში, ჩავდოთ ქვაბში და მოვაყაროთ შაქარი. ვაშლიანი ქვაბი ჩავდგათ მეორე