Реклама
» » წიწაკის მწნილი /wiwakis mwnili (კულინარია, რეცეპტები)
Загрузка...
loading...

წიწაკის მწნილი /wiwakis mwnili (კულინარია, რეცეპტები)

მასალა:

10კგ. სამწნილე წიწაკა

სიმინდის ფუჩეჩი, ალუბლის ფოთლები

10ლიტრ წყალზე, 1 შეკვრა მარილი.



მომზადება:

წიწაკა უნდა გავშალოთ ერთ ფენად და გავაჩეროთ 2-3 დღე, ოდნავრომ შეჭკნდეს. (გაშალეთ მაგიდაზე, ან იატაკზე დააფინეთ მიტკლისნაჭერი და მასზე) ამის შემდეგ წიწაკა

გარეცხეთ კარგად, მოაჭერით დაზიანებული ყუნწები, ჩაჭერით წვერებთან, ან ყუნწის ძირებთან

დაჩააწყეთ ემალის ქვაბში. ფენა-ფენა ჩააყოლეთ სიმინდის ფუჩეჩი დაალუბლის ფოთლები.

ზედა ფენა უნდა იყოს სიმინდის ფუჩეჩი.10ლიტრ ცივ წყალში გავხსნათ ერთი შეკვრა მარილი

(არაიოდიზირებული) დავასხათ წიწაკას,დავადოთ სიმძიმე და დავდგათ სიგრილეში.

სიმძიმის დასადებად, თუ ქვას გამოიყენებთ, კარგად გარეცხილი შეახვიეთ დოლბანდში

ან მიტკლის ნაჭერში. რამდენიმე დღის შემდეგ, როცა კარგად შეყვითლდება და შემჟავდება,’

გადაიღეთ ქილებში, თან ნაზად ჩატკეპნეთ, ისე არა, რომ წიწაკები გაიხეს,

დაასხით თავისივე წვენი, ზემოდან დაადეთ სიმინდის ფუჩეჩი, არდაინანოთ, რომ წიწაკებ

უწყლოდ არ დარჩნენ,დააფარეთ პლასმასის ხუფები. ცალკე ჭურჭელში გადაინახეთ

მორჩენილი წვენის ნაწილი, რადგან წვენი ნელ-ნელა შეავსებს დარჩენილ ცარიელ ადგილებს და დაბლა დაიწევს. დაამატებთ ამ წვენნაკლულ ქილებს და თავიდან აიცილებთ წიწაკის

ზედა ფენის გაშავებას.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
ნახვა: 6 052
    
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Загрузка...
loading...

რეკომენდირებული