Загрузка...

Реклама
» » პრასის მწნილი /prasis mwnili (კულინარია, რეცეპტები)
loading...

პრასის მწნილი /prasis mwnili (კულინარია, რეცეპტები)

დასამწნილებელი პრასი გაასუფთავეთ, პირველი ორი ფოთოლი ბოლომდე მოაცალეთ, ბოლოებს

უხეში ნაწილები წააჭერით, თავებსკი ფესვები, შემდეგ ცხელ წყალში მოწალეთ და დიდ 3-ლიტრიან

ქილაში ჩააწყეთ. დაასხით მარილწყალი ან წინასწარ მომზადებული მარინადი,

დადგით გრილ ადგილას და რამდენიმე დღით აცალეთ.მარილწყალი მარტივად მზადდება:

3-ლიტრიან ქილას თითო ლიტრზე თითო სუფრის კოვზი მარილი, ცოტ-ცოტა დაფნა,

ნიახურიდა ნიორი სჭირდება. წყალი ან მარილიმეტი ან ნაკლები რომ არმოგივიდეთ,

წყალი წინასწარ უნდა არწყათ. მარინადისათვის 1ლიტრ წყალშიგააზავეთ 1 სუფრის კოვზი მარილი,

1 სუფრის კოვზი ძმრის ესენცია, 1 სუფრის კოვზი შაქარი, 10-15 მარცვალიბაჰარი

(ანუე. წ. `სურნელოვანი პილპილი’) და 5-6 ღერი ნიახური ძირებიანად.

----. მარინადში შეგიძლიათ ჩადოთ სხვა ნებისმიერი ბოსტნეული და ხილი:ყვავილოვანი კომბოსტო, ბულგარული წიწაკა,

სტაფილო, სამოთხის ვაშლი, ზღმარტლი, ბაღის შინდი, თეთრი ბალი და რაც მოგაფიქრდებათ.

თუ გინდათ, რომ მწნილი მალე იყოს მზად,მარილწყალი ან მარინადი თბილი უნდა დაასხათ.

არავითარ შემთხვევაში ცხელი არ უნდა იყოს,
ძმრის ესენციის გაუზავებლად მიღება არშეიძლება, თორემ საყლაპავსა და კუჭს დაიწვავთ – ძმრის კონცენტრირებული მჟავაა.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
ნახვა: 652
    
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Загрузка...

რეკომენდირებული