Реклама
136

უგემრიელესი, არომატით გაჯერებული ლიმონის ტორტი-ვიდეო-რეცეპტი

უგემრიელესი, არომატით გაჯერებული ლიმონის ტორტი ინგრედიენტები: ერთი ფენა კვერცხი-6ც შაქარი-6სკ ფქვილი-6სკ მარილი კრემი ნაღები-400მლ შაქრის პუდრი-4სკ ვანილი ლიმონი5-6ც შაქარი7-8სკ
66

თაფლის მუსები; საინტერესი და სასარგებლო რჩევები დიასახლისებს

თაფლის მუსები * თაფლი ფართოდ გამოიყენება ხილის დესერტების დამზადებისას. მისი წყალობით ხილი ნატურალურ ფერსა და გემოს ინარჩუნებს. მაგრამ ასეთი შემთხვევებისთვის სუსტი გემოსა და სუნის თაფლი უნდა შეირჩეს, რომ ხილის გემო არ დაჩრდიოლოს. * ხილმა ზამთარში ახლის გემო რომ შეინარჩუნოს, ნაჭრებად დაჭრილს
116

თაფლის კრემები

თაფლის კრემები თაფლის კრემი 3 ჭიქა მაწონს დავამატოთ 1 ჭიქა თაფლი და 1 სუფრის კოვზი ჟელატინი. კარგად შეურიოთ ერთმანეთს, ჩავასხათ ფორმებში და შევდოთ მაცივარში
71

მარმელადის ტორტი-უგემრიელესი

მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: 250 გრ. მარმელადი, 130 გრ. მარგარინი, 9 ც. კვერცხი, 9 ს/კ შაქარი, 6 ს/კ ფქვილი, 1 ს/კ ლიმონის წვენი, 1 ს/კ ლიმონის წვენი მინანქრისთვის, 3 ჩ/კ სახამებელი, 3 ჩ/კ შაქრის პუდრი. მომზადების წესი: კვერცხი გარეცხეთ და 1 კვერცხის ცილა გადადეთ მინანქრისთვის. ფქვილი შეაერთეთ
80

ბანანის ღვეზელი-მარტივი და გემრიელი

ბანანის ღვეზელი-მარტივი და გემრიელი მოსამზადებლად დაგჭირდებათ: ბანანი 2 ც., ვაშლი 1 ც., ყავისფერი შაქარი 100 გრ., მსხვილმარცვლოვანი ფქვილი 225 გრ., ვაშლის პიურე 120 გრ., სოდა 1/4 ჩ. კ., მარილი 1 ჩ. კ., დაფქული დარიჩინი 1 ჩ. კ., გატარებული ნიგოზი 1 ს. კ. მომზადების წესი: გააცხელეთ ღუმელი 175
356

წმინდა ხილი, ოქროს კენკრა-ქაცვი- რა სასწაულებს ახდენს; ქაცვის ჯემი- ვიტამინებით გაჯერებული-ვიდეო

ქაცვი არის სუპერ ხილად წოდებული, ის სავსეა ომეგა 3, 6, 9 და იშვიათი 7-ით. ის ასევე მდიდარია ანტიოქსიდანტებით და ნუტრიენტებით. ქაცვი გამოიყენება ფსორიაზის სამკურნალოდ და კანის დაავადებების დროს, ზრდის იმუნიტეტს და ასევე წყაროა ვიტამინებისა და მინერალების. ქაცვი პირველად ჩინეთში იქნა გამოყენებულო
80

უგემრიელესი ბანანის მურაბა-ვიდეო რეცეპტი

უგემრიელესი ბანანის მურაბა ინგრედიენტები გასუფთავებული ბანანი-1კგ შაქარი-500,0 ლიმონმჟავა-0,5ჩკ წყალი-0, 5ჩჭ მომზადების წესი: გასუფთავებული ბანანი დავჭრად რგოლებად, დავამატოთ ლიმონის მჟავა ცალკე მოვადუღოთ სიროფი ბანანი გადავიტანოთ სირფში და დავაყოვნოთ2-3 სთშემდეგ მოვათავსოდ დაბალ ცეცხლზე და
84

როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში

როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში კარგი კომში მაგარი და ყვითელი უნდა იყოს. კომში გარეცხეთ, ოთხ ნაწილად გაყავით და გათალეთ. დანით მოაშორეთ თესლი და ამოაჭერით მაგარი შუაგული. კომში თხლად დაჭერით და საცხობ ლანგარზე მოალაგეთ. მოასხურეთ ლაიმის წვენი და თაფლი. ასევე ცოტაოდენი წყალი. დააფარეთ ალუმინის ფოლგა.
87

ყავის პანა-კოტა - ღვთაებრივი დესერტის საიდუმლო

ყავის პანა-კოტა - ღვთაებრივი დესერტის საიდუმლო ინგრედიენტები: ხსნადი ყავა - 2 ჩ.კ. რძე - 150 მლ არაჟანი - 180 გ შაქარი - 4 ჩ.კ. კვერცხის გული - 1 ც. ვანილის შაქარი - 1 ჩ.კ. ჟელატინი - 20 გ მომზადება: ჟელატინი გახსენით 1 ს.კ. წყალში და დატოვეთ, სანამ არ გაიჟღინთება. ქვაბში ჩაასხით რძე,
172

სამარხვო ბულკები -მარტივი და გემრიელი

სამარხვო ბულკები -მარტივი და გემრიელი 4 ს/კ დროჟი, 0.5 ჭიქა შაქარი, 1.5 ჩ/ჭ ნელ-თბილი წყალი, ერთად მოვზილოთ, რომ ამოფუვდება დავამატოთ ერთი შეკვრა მარგარინი, 3 ჩაის ჭიქა შაქარი, ვანილი, 3 ჩ/ჭ წყალი (ცხელი).მოვზილოთ რბილი ცომი. I ცომი: 1.5 ჩ/ჭ ნელ-თბილი წყალი, 0.5 ჩ/ჭ შაქარი, 4 ს/კ დროჟი II ცხელ