Реклама
16

სასარგებლო და დიეტური- ქათმის ფილე, ზედმეტი კალორიების გარეშე

ეს კერძი შეიცავს კალორიების მინიმალურ რაოდენობას და ამასთან უგემრიელესია. ინგრედიენტები ქათმის ფილე - 4 ცალი დაკონსერვებული ატამი - ან გარგარი, 250 გ ყველი (მაგარი სახეობის) - 100-150 გ ნიორი - 2 კბილი არაჟანი - ნაკლებცხიმიანი, 2-3 ს/კ მარილი სასურველი სანელებლები მომზადების წესები გარეცხეთ ფილე,
99

კერძი, რომელიც შობას აუცილებლად უნდა მოამზადოთ

შობა – ყველაზე მხიარული და ჯადოსნური საოჯახო დღესასწაულია, ამიტომ მას ქრისტიანები განსაკუთრებული მოლოდინით ხვდებიან. არ იშურებენ დროსა და ფინანსებს, საშობაო სუფრისთვის პროდუქტს დიდი ხნით ადრე იმარაგებენ. ყველა ქრისტიანულ ქვეყანას საკუთარი საშობაო ტრადიციული კერძები აქვს, თუმცა ღუმელში შემწვარი
120

გულ-ღვიძ­ლის პაშ­ტე­ტი მწვა­ნე ზე­თის­ხი­ლით

სა­ჭი­რო მა­სა­ლა: 300 გ გულ-ღვიძ­ლი (სა­ქონ­ლის, ღო­რის ან კურ­დღ­ლის), 1 თა­ვი ხახ­ვი, 1 პა­ტა­რა სტა­ფი­ლო, 1 ჩ/კ ერ­ბო, 1/4 ჩ/კ ხმე­ლი შაშ­კ­ვ­ლა­ვი, 1 ცა­ლი კვერ­ცხი, 1 ს/კ არა­ჟა­ნი, მა­რი­ლი, პილ­პი­ლი, მწვა­ნე ზე­თის­ხი­ლი - მო­სარ­თა­ვად. მომ­ზა­დე­ბა: გულ-ღვიძ­ლი დავ­ჭ­რათ ნაჭ­რე­ბად და
173

ღო­რის ნეკ­ნე­ბი როზ­მა­რი­ნი­თა და ქა­მა სო­კო­თი

სა­ჭი­რო მა­სა­ლა: 500 გ ღო­რის ნეკ­ნი, 500 გ ქა­მა სო­კო, 1-2 კბი­ლი ნი­ო­რი, 1 თა­ვი ხახ­ვი, 2-3 პა­ტა­რა ტო­ტი როზ­მა­რი­ნი, 1-2 ს/კ ზე­თი, მა­რი­ლი და პილ­პი­ლი, 50-100 მლ ნა­ღე­ბი. მომ­ზა­დე­ბის წე­სი: ნეკ­ნე­ბი გა­რეცხეთ, შე­აშ­რეთ, მო­ა­ყა­რეთ მა­რი­ლი და პილ­პი­ლი და და­ახ­ლო­ე­ბით ერ­თი
125

საახალწლო სამზადისი-როგორ მოვამზადოთ შემწვარი ღორის ხორცი პომიდვრით და კარტოფილის გარნირით

ღორის ხორცი 600 გრ. პომიდორი 300 გრ. ხახვი 200 გრ. ნიორი 15 გრ. ერბო ან ღორის ქონი 40 გრ. ლუდი 60 მლ.ლ. აჯიკა გემოვნებით კარტოფილი 500 გრ. ზეთი 80 მლ.ლ. მარილი გემოვნებით 1 ღორის ხორცი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად და შეწვით ტაფაში ჯერ მაღალ, შემდეგ საშუალო ცეცხლზე. თავისივე ქონში შემწვარი ღორის
558

უგემრიელესი კერძი საქონლის ხორცით

უგემრიელესი კერძი საქონლის ხორცით ინგრედიენტები მარილი და პილპილი პომიდორი 2 ცალი ნიორი 4-5 კბილი ხახვი 2 ცალი საქონლის ხორცი 2 კგ მომზადების წესები დაჭერით მოზრდილ ნაჭრებად საქონლის ცხიმიანი ხორცი. მოხარშეთ კარგად. ცალკე ქვაბში გადმოიღეთ ცოტა ნახარში, ჩაყარეთ შიგ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, დააფარეთ
420

ხახვში ჩაშუშული ქათამი ქინძით

ხახვში ჩაშუშული ქათამი ქინძით ინგრედიენტები ქინძი - 2 კონა მარილი შავი პილპილი - 1 ჩ.კ ხმელი რეჰანი - 1 ს.კ ხმელი ქინძი, დაფქული - 2 ს.კ ხახვი - 1/2 კგ ქათამი - 1.6 კგ ნიორი - 4 კბილი წყალი - 150 მლ მომზადების წესები ქათამი გარეცხეთ, შეაშრეთ, დაჭერით ნაჭრებად. დააყარეთ მარილი, ყველანაირო სუნელი,
208

თბილი კარტოფილის სალათი შებოლილი თევზით (ფინური სამზარეულო)

თბილი კარტოფილის სალათი შებოლილი თევზით (ფინური სამზარეულო) ფინელი დიასახლისები სადღესასწულო ვახშმისთვის აუცილებლად ამზადებენ თევზის კერძებს – სხვადასხვა სალათებს ან ღვეზელს ნაკლებმარილიანი ან შებოლილი თევზით. ინგრედიენტები – 400 გ. კარტოფილი, 1 კონა კამა, 100 გ. შებოლილი თევზის ფილე, მაიონეზი
152

ღორის სუკი ნივრით

ღორის სუკი ნივრით რეცეპტის ინგრედიენტები 3 კბილი დაკეპილი ნიორი 1 ს/კ გამხმარი როზმარინი მარილი და პილპილი გემოვნებით 900 გრ. უძვლო ღორის სუკი 1/4 ჭიქა ზეითუნის ზეთი 1/2 ჭიქა თეთრი ღვინო წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 175 C-ზე. 2 ნიორი როზმარინთან, მარილთან და პილპილთან ერთად დაჭყლიტეთ.
485

ხაშლამა ძროხის ხორცისა და კარტოფილისგან

ხაშლამა ძროხის ხორცისა და კარტოფილისგან ინგრედიენტები: 1 კილოგრამი ძროხის ხორცი 5 ცალი პომიდორი 2 ცალი ხახვი 600-900 გრამი კარტოფილი 2 ცალი ბულგარული წიწაკა მწვანილი, შავი პილპილი, მარილი გემოვნებით მომზადების წესი: 1ხორცი გარეცხეთ და სქელ ნაჭრებად დაჭერით. ხახვი და კარტოფილი ნაჭრებად დაჭერით.