Реклама
25

ღორის ხორცი და სოკო სოიოს სოუსით

ღორის ხორცი და სოკო სოიოს სოუსით ინგრედიენტები: 300 გ ღორის ხორცი; 2 თავი ხახვი; 1 კბ ნიორი; 500 გ სოკო; 250 მლ თეთრი ღვინო; 3 ს.კ. ძმარი; 6 ს.კ. ზეთი; 1 ს.კ. სახამებელი; 1 ს.კ. ფქვილი; 2 ს.კ. სოიოს სოუსი; 100 მლ წყალი; 1/2 ჩ.კ. წითელი წიწაკა; 1 ს.კ. შაქარი; მარილი. მომზადება: ხახვი დაჭერით
43

ქათამი ბროკოლით და სოკოთი სოუსში

ქათამი ბროკოლით და სოკოთი სოუსში ინგრედიენტები: ქათმის ფილე - 0,5 კგ ბროკოლი - 0,5 კგ სოკო - 250 გ მარილი პილპილი კარაქი შესაწვავად - 3 ს.კ. სოუსისთვის: ნიორი - 3 კბილი ჯინჯერი - 1 ს.კ. კუნჟუტის ან ზეითუნის ზეთი - 2 ჩ.კ. სოიოს სოუსი - 1/3 ჭიქა შაქარი - 1 ს.კ. ქათმის ბულიონი - 1
50

მადისაღმძვრელი კერძი შემწვარი ქათმით და კარტოფილით

მადისაღმძვრელი კერძი შემწვარი ქათმით და კარტოფილით ინგრედიენტები: კარტოფილი 1 კგ ხახვი 2 თავი ნიორი 3-4 კბილი ქათამი 1 ცალი კრემ-ბეშამელი რძე 1 ლ კარაქი 150 გრ ფქვილი 80 გრ მუსკატის კაკალი მწიკვი მარილი და შავი წიწაკა გემოვნებით მომზადების წესი 1. გათალეთ კარტოფილი, დაჭერით თხელ რგოლებად და
32

ქათამი შემოდგომის ბოსტნეულით

ქათამი შემოდგომის ბოსტნეულით საჭირო მასალა: 700 გ გოგრა, 1 ცალი პრასი, 2 ძირი ნიახური, 2-3 თავი წითელი ხახვი, 600 გ კარტოფილი, 1 ქათამი (1,6 კგ), 100 მლ ზეთი, 1-2 ს.კ. პაპრიკა, 5-6 ღერი ნედლი ან 0,5 ჩ.კ. ხმელი ქონდარი, მარილი, წიწაკა – გემოვნებით. მომზადება: გოგრის რბილობი საშუალო ზომის ნაჭრებად
94

როგორ შევწვათ ყველაზე რბილი და წვნიანი ქათამი

როგორ შევწვათ ყველაზე რბილი და წვნიანი ქათამი მოცემული მეთოდით შემწვარი ქათამი ძალიან რბილი, ნაზი და წვნიანი გამოდის, პირში დნება, ძვლები კი თავისით სძვრება 1 საშუალო ან მოზრდილი ქათამი (1.5-2 კგ) 0.5 ჭიქა მარილი (არ შეგეშინდეთ :) არ დამლაშდება) ცალკე მარინადისთვის: 3-4 სკ ზეითუნის ზეთი 2-4
220

ფოლგაში გამომცხვარი ინდაურის მკერდი ბოსტნეულით

ფოლგაში გამომცხვარი ინდაურის მკერდი ბოსტნეულით დაგვჭირდება: 4 ქათმის ან ინდაურის მკერდი 2 სხვადასხვა ფერის ბულგარული წიწაკა 2 ცუკინი 10-12 ღერო სატაცური 0,5 ჩ.კ. პაპრიკა 0,5 ჩ.კ. ხმელი ნიორი წიწაკების მიქსი მარილი 4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი ფრინველის ფილე გავრეცხოთ, მოვაყაროთ მარილი და წიწაკების მიქსი
171

მოთუშული კომბოსტო კარტოფილით და ძეხვით

მოთუშული კომბოსტო კარტოფილით და ძეხვით დაგვჭრდება: 1 საშუალო თავი კომბოსტო 4 კარტოფილი 1 დიდი თავი ხახვი 2 სარდელი 2 სოსისი 1 მონადირეს ძეხვი 1 ძეხვი ჩორიზო (ან ნებისმიერი სხვა, თქვენი გემოვნებით) მარილი შავი წიწაკა 20 გ კარაქი ხახვი დავჭრათ რგილებად და მოვთუშოთ კარაქში. დავუმატოთ მსხვილად
163

ღუმელში გამომცხვარი ღორის ხორცი კარტოფილით და ბულგარული წიწაკით

ღუმელში გამომცხვარი ღორის ხორცი კარტოფილით და ბულგარული წიწაკით დაგვჭრდება: 700-800 გ ღორის ხორცი 6-7 საშუალო ზომის კარტოფილი 1-2 თავი ხახვი 1 წითელი ბულგარული წიწაკა 1 ყვითელი ბულგარული წიწაკა 5-6 კბილი ნიორი 0,5 ჩ.კ. ქონდარი 1-2 დაფნის ფოთოლი 5-6 მუხუდო სურნელოვანი წიწაკა მარილი შავი წიწაკა
146

ღუმელში შემწვარი ღორის სუკი, არომატული მარინადით

ღუმელში შემწვარი ღორის სუკი, არომატული მარინადით ზოგჯერ ნაკვერჩხალზე დაბრძანების ნაცვლად სუკის ნაჭერს ღუმელში მიაბრძანებთ, არ ინანებთ, მერწმუნეთ. 1 კგ ღორის სუკი (ჩემს შემთხვევაში ეს იყო ორი საშუალო ნაჭერი) 1-2 ს.კ ზეითუნის ზეთი 1-2ს.კ ლიმონის წვენი ½ ლიმონის ცედრა მარილი, პილპილი 1 ჩ.კ მდოგვი 1
329

ვარია ქინძის მარინადში

ვარია ქინძის მარინადში ინგრედიენტები პილპილის მარცვლები - 2 ს.კ ზეთი - 4 ს.კ. ლიმონის წვენი - 2 ს.კ ქინძი - 2 კონა ქათამი - 1 კგ მარილი ნივრის კბილი - 3 მომზადების წესები ვარია 4-ად გავჭრათ. მარინადი რომ უკეთ შეიწოვოს, რამდენიმე ადგილას ღრმად ჩავჭრათ. ქინძი, პილპილი, ნიორი და მარილი დავაქუცმაცოთ