Реклама
143

როგორ მოვამზადოთ არომატული ძმარი საკუთარი ხელით სალათებისათვის

სუფთა ბოთლებში, რომელსაც ჰერმეტულად ეხურება საცოებები ჩატენეთ გარეცხილი და გამშრალი კამა და ქორფა წიწაკა ჩილი. ასევე ლიმონის ცედრა და ბაზილიკის ფოთლები. ჩაასხით 9 %-იანი ძმარი მინანქრის ან მინის ცეცხლგამძლე ქვაბში, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ცხელ-ცხელი ჩაასხით ბოთელაბში, დააფარეთ
207

ამ რეცეპტით ძალიან გემრიელი ტომატი მზადდება, რომელიც სადილების მოსამზადებლად გამოიყენება და საწებელადაც

ამ რეცეპტით ძალიან გემრიელი ტომატი მზადდება. ცოტა რთული მოსამზადებელია, მაგრამ არც იმდენად, რომ მის მომზადებაზე უარი ვთქვათ. ეს ტომატი შემოდგომაზე უნდა მოამზადოთ, წითელი ბილგარული წიწაკა კარგად რომ შემოვა (ქართული წიწაკა და არა უცხოური). ქვემოთ მოცემული მასალით, 20-25 ლ. ტომატი გამოდის. თქვენ
123

როგორ მოვამზადოთ ნივრის მარინადი სახლის პირობებში

ინგრედიენტები შაქარი - 2 ჩ.კ როზმარინი - 1 ტოტი ქონდარი - 1 ტოტი შავი პილპილი - 10 მარცვალი წიწაკა ჩილი - 1 თეთრი ღვინის ძმარი - 1/2 ჭ თეთრი ღვინო - 1/2 ჭ მარილი - 1/2 ჩ.კ ნიორი - 1 ჭ. გარჩეული მომზადების წესები ყველა ინგრედიენტი, ნივრის გარდა, შეურიეთ და წამოადუღეთ პატარა ქვაბში. ცეცხლს დაუწიეთ
174

უგემრიელესი მარინადი ქათმისთვის

შემადგენლობა: 1 ჭიქა შაქარი 1 ჭიქა სოიოს სოუსი 1 ჭიქა წყალი 1 ჩ.კ. ხახვის მშრალი სანელებელი 1 ჩ.კ. მშრალი კოჭა 1 ს.კ. ლიმონის წვენი (სურვილისამებრ) 4 ჩ.კ. ჩილის ცხარე პასტა (სურვილისამბრ) ან ჩილის ფხვნილი მომზადების წესი: საშუალო ქვაბში, დაბალ ცეცხლზე წამოვადუღოთ წყალი, სოიოს სოუსი,
441

მწვანე პომიდორის უგემრიელესი რეცეპტი

პომიდვრის ნაყოფი უამრავ სასარგებლო ნივთიერებას შეიცავს, მათ შორის, 3,5-დან 8,5%-მდე ორგანულ მჟავებს, ნატრიუმს, კალციუმს, მაგნიუმს, რკინას, B1, B2, PP ვიტამინებს და ა.შ. მწვანე პომიდორი ნიგვზით მწვანე პომიდორი - 2-3 კგ. ნიგოზი - დაახლოებით 1 ჭიქა ხახვი - 1/2 კგ. ქინძი, ოხრახუში, ნიახური - თითო
223

კომბოსტოს მწნილის მომზადება

ინგრედიენტები: კომბოსტო-1კგ. ოხრახუში-100 გრ. ნიახური-50 გრ. სტაფილო-100 გრ. ჭარხალი-100 გრ. ნიორი-30 გრ. მარილი-50 გრ. წიწაკა და დაფნის ფოთოლი-გემოვნებით. მომზადების წესი: ჭურჭელში(მინის ან თიხის)მოათავსეთ ერთ წყებად ჯერ ნიახური და ოხრახუში, შემდეგ დაჭრილი კომბოსტო(თითოეული თავი 4 ან 6
378

უგემრიელესი, განსაკუთრებული და განსხვავებული საწებელი

უგემრიელესი, განსაკუთრებული და განსხვავებული საწებელი პომიდორი-10კგ სტაფილო-1კგ ბულგარული წიწაკა-2კგ ვაშლი-2კგ ხახვი-1კგ მწარე წიწაკა-500,0 ნიორი-3 მარილი ასპირინი 10 კილო პომიდორს ამოაჭერით ყუნწები, გადაჭერით შუაზე და ჩაყარეთ ქვაბში + 1 კილო გასუფთავებული სტაფილო, 2 კილო გათლილი, დაჭრილი ვაშლი, 2
233

თაფლის საწებლები

თაფლის საწებლები თაფლის მდოგვი ჩვეულებრივ მდოგვს დავუმატოთ გემოვნებით ცოტა თაფლი, მზესუმზირის ზეთი, ძმარი და შავი პილპილი. მივიღებთ უჩვეულოდ სასიამოვნო, პიკანტურ გემოს
543

კივის "ტყემალი" - უჩვეულო და ძალიან გემრიელი საწებელი

კივის "ტყემალი" - უჩვეულო და ძალიან გემრიელი საწებელი ინგრედიენტები წყალი - 250 მლ ჩილი წიწაკა - გემოვნებით ნიორი - 1 თავი ქინძი - 1 დიდი კონა კივი - 2 კგ ომბალო - რამდენიმე ღერი მარილი მომზადების წესები კივი გათალეთ, მსხვილად დაჭერით (თუნდაც ორად) და გადაიტანეთ სქელძირიან ქვაბში. დაასხით წყალი და
521

პომიდვრის ჩახოხბილი ზამთრისთვის

პომიდვრის ჩახოხბილი ზამთრისთვის მოცემული მასალით, 23-25 ლ. პომიდვრის ჩახოხბილი გამოდის. შეგიძლიათ მასალა პროპორციულად შეამციროთ ან გაზარდოთ. მასალა: პომიდორი - 30 კგ. წითელი ბულგარული წიწაკა - 30 კგ. ნიორი - გემოვნებით (0, 5 კგ-ს ფარგლებში) დაფქული მწარე წიწაკა - გემოვნებით მარილი - გემოვნებით