Реклама
762

მაიონეზის სამარხვო ტორტი

მაიონეზის სამარხვო ტორტი ცომოსთვის საჭიროა: მარგარინი „ონა“ - 250 გრ. სამარხვო მაიონეზი - 250 გრ. შაქარი - 2 ჩ/ჭ. სოდა - 1 ჩ/კ. ვანილი - დანის წვერით გახეხილი ლიმონი - 1 ცალი ფქვილი - 6 ჭიქა მწიკვი მარილი. კრემისთვის საჭიროა: ფქვილი - 1 ჭიქა წყალი - 3 ჭიქა, მარგარინი „ვიტამი“ – 250 გრ. ვანილი -
264

სამარხვო ტორტი შოკოლადის კრემით

სამარხვო ტორტი შოკოლადის კრემით ინგრედიენტები: ზეთი (სასურველია ზეითუნის) – 150 მლ. შაქარი - 75 გრ. პურის ფქვილი - 3,5 ჭიქა. მჭადის ფქვილი - 1 ჭიქა. კონიაკი - 75 მლ. წვრილად დაჭრილი ნიგოზი ან ნუში - 1 ჭიქა, ფორთოხლის წვენი - 2 ჭიქა, დაფქვილი მიხაკი - ¼ ჩ/კ. დაფქვილი დარიჩინი - ½ ჩ/კ. ფორთოხლის
270

ფუმფულა ფუნთუშები

ფუმფულა ფუნთუშები ცომის შემადგენლობა: კვერცხი - 2 ცალი, შაქარი - 600 გრ. რძე - 500 გრ. მარგარინი „ონა“ -125 გრ. საფუარი - 50 გრ. ზეთი -30 გრ. ფქვილი - 1,600 კგ. ქიშმიში -100 გრ. ვანილი - დანის წვერით. სიროფის შემადგენლობა: შაქარი - 1 ჭიქა, წყალი - 1 ჭიქა. ------------------------ ჯამში ჩაყარეთ
264

დიეტური მარმელადი - პიერ დუკანისგან

დიეტური მარმელადი - რეცეპტი პიერ დუკანისგან კარკადეს მარმელადი ინგრედიენტები: კარკადეს ჩაი - 200 გრ. აგარ-აგარი - 2 ჩ.კ. მომზადების წესი: 1. ჩვეულებრივი წესით დააყენეთ 200 გრ. კარკადეს ჩაი (შაქრის გარეშე); 2. მეორე ჯამში გააზავეთ 2 ჩ/კ. აგარ-აგარი (ჟელატინის ბუნებრივი შემცვლელი); 3. ორივე მასა
127

ნესვისა და მსხლის ჯემი ტარხუნით

ნესვისა და მსხლის ჯემი ტარხუნით არომატული ნესვი 3 კგ არომატული მსხალი – 1.5 კგ შაქარი -1 კგ მარილი – დანის წვერით ტარხუნა – ათიოდე ღერი (მხოლოდ რბილი ფოთლები) ან გამხმარი ბაზილიკი გემოვნებით
158

ბისკვიტი ატმით და ნუშით

ბისკვიტი ატმით და ნუშით 3 კვერცხი 90 გ შაქარი 30 გ (2ს.კ) მანანის ბურღული (ჩანაცვლდება ფქვილით) 80 გ ფქვილი 60 მლ ზეთი 2/3 ჩ.კ სოდა 2 ატამი 2-3 ს.კ ნუში კვერცხის ცილით და შაქრით მოვამზადოთ ბეზე. შევურიოთ კვერცხის გული, ზეთთან ერთად მსუბუქად გათქვეფილი. შემდეგ, მიქსერის გარეშე შევურიოთ გაცრილი
115

ფუნთუშები მოცვით

ფუნთუშები მოცვით 200 გ რძე 50 გ გამდნარი კარაქი 100 გ შაქარი 2 კვერცხი 470 გ ფქვილი მარილი ვანილი 1 ჩ.კ საფუარი 200 გ შავი მოცხარის ან სხვა სასურველი მურაბა თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი და ვადროვოთ 10 წუთი. შემდეგ შევურიოთ შაქარი და კვერცხი, მარილი და ვანილი. დავამატოთ კარაქი და შევაზილოთ ფქვილი.
258

შვრიის ხრაშუნები თხილეულით

შვრიის ხრაშუნები თხილეულით 00 გ დარბილებული კარაქი 200 გ შაქარი 2 დიდი კვერცხი ვანილი შვრია300 გ ½ ჩ.კ დაფქული ჯანჯაფილი ½ ჩ.კ დაფქული დარიჩინი 2/3 ჩ.კ სოდა ½ ჭ დაჭრილი შოკოლადი ან შოკოლადის წვეთები 1 მუჭა კედარის კაკალი (თუ არ გაქვთ, გამოტოვეთ ან ქიშმიშით ჩაანაცვლეთ) 1 მუჭა თხილი, დაჭრილი 1 მუჭა
75

ტირამისუ ჭიქებში

ტირამისუ ჭიქებში 4 ულუფისთვის: 200 გ სავოიარდის ბისკვიტები 200 გ მასკარპონე (ან სხვა ნაღების კრემ-ყველი) 200 გ ნაღები 35%-ან მეტი ვანილი შაქრის პუდრა გემოვნებით 1 დიდი ჭიქა მაგარი ყავა (200 მლ) ყავის ან შოკოლადის ლიქიორი 1-2 კოვზი შოკოლადი ან კაკაო მოსაყრელად ჟოლო ან სხვა კენკრა სურვილით
86

ქლიავის / ვაშლის ტარტი ფენოვანი ცომით

ქლიავის / ვაშლის ტარტი ფენოვანი ცომით ფემოვანი ცომი გააბრტყელეთ ღუმელის საცხობ ტაფაზე, მოაყარეთ დარიჩინგარეული შაქარი (2-3 სუფრის კოვზი), დააწყვეთ თხლად დაჭრილი ხილი და ზემოდან ისევ შაქარი მოაყარეთ, რომელსაც ვანილთან და დარიჩინთან ერთად 1 სუფრის კოვზ კარტოფილის სახამებელსაც გაურევთ. ღუმელში 240