Реклама
216

როგორ მოვამზადოთ ფილოს ცომი სახლში-რეცეპტი-2

როგორ მოვამზადოთ ფილოს ცომი სახლში ფილო ძალიან თხელი, გამჭვირვალე ცომის ფურცლებია, რომელსაც ხშირად იყენებენ ბერძნულ და თურქულ სამზარეულოში სხვადასხვა დესერტისა თუ ღვეზელის მოსამზადებლად. ინგრედიენტები ფქვილი - 4 ჭიქა მარილი - 1 ჩ.კ ზეთი - 1/4 ჭიქა თბილი წყალი - 1 1/3 ჭიქა მომზადების წესები გაცერით
215

ფილოს ცომი

ფილოს ცომი რეცეპტის ინგრედიენტები ჭიქა ფქვილი ჩ/კ მარილი 210 მლ. წყალი 4 ს/კ მცენარეული ზეთი 1 ჩ/კ სიდრის ძმარი ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი და მარილი. 2 ცალკე შეურიეთ ერთმანეთს ჭიქამდე წყალი, მცენარეული ზეთი და 1 ჩაის კოვზი სიდრის ძმარი. შეურიეთ ეს ნარევი ფქვილის მასას და ურიეთ რბილი ცომის
676

ხინკალი – პრიალა ცომით და წვნიანი გულით

ხინკალი – პრიალა ცომით და წვნიანი გულით 1.5 კგ ფქვილი (თუ უცხოეთში ხართ, all purpose flour) 600-650 მლ წყალი 2-3 ს.კ მარილი წყალი ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს, ძალიან ცივით ცომის მოზელვა კიდევ უფრო გაგიჭირდებათ. თავიდან უმჯობესია 600 მლ წყალი დაამატოთ. ჯერ ჯამში მოზილეთ, შემდეგ მაგიდაზე გადაიტანეთ
273

ჰაეროვანი თაფლისა და საფუარის ცომი

ჰაეროვანი თაფლისა და საფუარის ცომი ინგრედიენტები: 3 ს/კ თაფლი 20 გრამი საფუარი ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი 0.25 ჩ/კ ვანილი 70 მლ. კარაქი მომზადების წესი: 1საფუარს ერთი სუფრის კოვზი შაქარი და ამავე რაოდენობის წყალი დაუმატეთ. მიღებული მასა რძესა და ფქვილში ჩაამატეთ. დაამატეთ დარჩენილი
537

მოამზადეთ უნივერსალური და გემრიელი ფენოვანი ცომი

მოამზადეთ უნივერსალური და გემრიელი ფენოვანი ცომი ინგრედიენტები: 150 გრამი ფქვილი 220 გრამი კარაქი 1 ცალი კვერცხი 160 მლ. წყალი 1 ს/კ ძმარი 350 გრამი ფქვილი ½ ჩ/კ მარილი მომზადების წესი: 1ცივი კარაქი და ფქვილი ერთმანეთში კარგად აურიეთ. მოზილეთ ცომი. ახლა მეორე სახის ცომი მოვამზადოთ: ფქვილს მარილი
247

სუპერ ცომი პელმენებისა და ვარენიკებისთვის

სუპერ ცომი პელმენებისა და ვარენიკებისთვის ინგრედიენტები: მინერალური გაზიანი წყალი - 1 ჭიქა კვერცხი - 1 ც. მარილი - 0,5 ჩ.კ. შაქარი - 0,5 ჩ.კ. მცენარეული ზეთი - 4 ს.კ. ფქვილი - 4 ჭიქა (შეიძლება ნაკლებიც) მომზადება: ჯამში გადაურიეთ ერთმანეთში ყველა ინგრედიენტი ფქვილის გარდა. შემდეგ
858

გამომცხვარი ლავაში ქათმის შიგთავსით

გამომცხვარი ლავაში ქათმის შიგთავსით ინგრედიენტები 4 ცალი ლავაში 1 ცალი პომიდორი 700 გრამი ქათმის ფილე 150 გრამი მაგარი ყველი 1 ცალი ბულგარული წიწაკა 2 ცალი დამარინებული კიტრი 150 გრამი ლორი 1 ცალი კვერცხი მაიონეზი გემოვნებით კამა გემოვნებით მომზადების წესი 1მარილიან წყალში ქათმის ფილე მოხარშეთ.
119

არომატული ფუნთუშები კვერცხით – საუკეთესო საუზმე

არომატული ფუნთუშები კვერცხით – საუკეთესო საუზმე ინგრედიენტები: 6 ცალი ფუნთუშა 2 ს/კ კარაქი 1 ცალი ბულგარული წიწაკა 100 გრამი ლორი 6 ცალი კვერცხი 1 ცალი პომიდორი 1 ცალი კიტრი მარილი და პილპილი გემოვნებით მომზადების წესი: 1ფუნთუშას ზედა ნაწილი მოაჭერით, ამოიღეთ სირბილე. შიგნიდან კარაქი წაუსვით.
139

ყველის ჩებურეკები კეფირზე

ყველის ჩებურეკები კეფირზე ინგრედიენტები: 800 გრამი ფქვილი 150 გრამი ყველი 200 გრამი ხაჭო 200 მლ კეფირი 0.5 ჩ/კ შაქარი 2 ცალი ნიორი 1 ს/კ ძმარი 0.5 ჩ/კ სოდა 0.5 ჩ/კ მარილი მომზადების წესი: 1ვამზადებთ ცომს: კეფირს დაამატეთ მარილი, შაქარი და სოდისა და ძმრის კომბინაცია. კარგად აურიეთ. ჩაუმატეთ
970

ცომი კარგად რომ აფუვდეს....

ცომი კარგად რომ აფუვდეს.... არაყი ერთ-ერთი პოპულარული ინგრედიენტია, რომელსაც კერძების მომზადებისას იყენებენ. ის არამარტო ფერმენტაციას აჩქარებს, არამედ მიკროორგანიზმებს და ბაქტერიებსაც კლავს. ინგრედიენტები: 30 გრამი საფუარი 1 კგ ფქვილი 200 გრამი კარაქი 3 ს/კ არაჟანი 2 ცალი კვერცხი 2 ს/კ