Реклама
38

ორაგული ბროკოლით და სტაფილოთი უგემრიელესი სოუსით

ინგრედიენტები: ორაგულის ფილე უძვლო - 2 ც. დაჭრილი ბროკოლი - 2 ჭიქა დაჭრილი სტაფილო - 2 ჭიქა ზეითუნის ზეთი - 2 ს.კ. პილპილი - 2 ჩ.კ. ყავისფერი შაქარი - ¾ ჭიქა სოიოს სოუსი - 3 ს.კ. თაფლი - ½ ჭიქა კუნჟუტის თესლი - 2 ს.კ. მომზადება: ღუმელი გააცხელეთ 200 გრადუსამდე. ღუმელის ფორმას
51

ცხარე სკუმბრია კარტოფილით

ინგრედიენტები: სკუმბრია 1.5 კგ კარტოფილი 1.2 კგ ლიმონი 1 მწარე წიწაკა 1-2 ნიორი 2-3 კბილი ძირა 1/4 ჩ.კ ხმელი ქინძი, დაფქული 1/4 ჩ.კ ზეთი 4 ს.კ მარილი კარტოფილი საშუალო ზომაზე დავჭრათ და მარილიან წყალში სანახევროდ მოვხარშოთ. წიწაკას თესლი ამოვაცალოთ, ნიორთან, სუნელებთან და 2 ს.კ ზეთთან ერთად
33

თევზი ძეხვით და ბოსტნეულით-ორიგინალური და გემრიელი კერძი

ინგრედიენტები: მშრალი ღვინო - 1 ჭ; სტაფილო - 2; კანგაცლილი, დაჭრილი პამიდორი - 3; ნიახური - 2 ძირი; კარტოფილი - 2-3; ნებისმიერი თევზის ფილე - 250 გ; შებოლილი ძეხვი - 150 გ; მარილი და წიწაკა; ზეთი შესაწვავად. მომზადების წესი: ნიახური გარეცხეთ და მსხვილად დაჭერით. პარალელურად კარტოფილი თხელ, მრგვალ
127

თევზის საცივი - გურული სამზარეულო

ინგრედიენტები: 1 კგ თევზი 1,5 ჭიქა გატარებული ნიგოზი 4-5 თავი ხახვი 2 კბილი ნიორი 3 კვერცხის გული 1/3 ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი 1/2 ჩ.კოვზი ქონდარი 1/2 ჩ.კოვზი ქინძი 1 პატარა კონა ოხრახურში ძმარი,წიწაკა,მარილი გემოვნებით გარეცხილი , გასუფთავებული თევზი ნახევრად მოვხარშოთ და მერე
38

თევზის უხა-თევზის წვნიანი-ძალიან გემრიელი და სასარგებლო

თევზის წვნიანი, ძალიან გემრიელი და ამასთანავე სასარგებლოა ადამიანისათვის.განსაკუთრებით გემრიელი გამოდის ფხაწვრილი თევზისგან. გარეცხეთ თევზი, გაასუფთავეთ, ჩააწყვეთ ქვაბში, დაასხით ცივი წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ მოხადეთ ქაფი, ჩააჭერით ოხრახუში, ხახვი, კარტოფილი და ხარშეთ 40–50 წუთის
80

ბოსტნეულთან ერთად გამომცხვარი სკუმბრია-უგემრიელესია-ვიდეო

სკუმბრია-2ც ხახვი-2ც ზეთი-2სკ პამიდორი-3ც ლიმონი-1ც მარილი, შავი წიწაკა
87

თევზის კერძი ფრანგულად-უგემრიელესია

ინგრედიენტები: თევზის ფილე- 500 გრ. პომიდორი- 1 ცალი; ნატურალური იოგურტი- 1 ს.კ. უცხიმო ყველი- 75 გრ. მარილი, პილპილი- გემოვნებით. მომზადების წესი: თევზის ფილე დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად, დააყარეთ მარილი, პილპილი და დატოვეთ 15-20 წუთი, ხოლო შემდეგ მოათავსეთ საცხობ ფორმაში და მასზე სხვა
58

თევზის კერძი ფრანგულად-უგემრიელესია

ინგრედიენტები: თევზის ფილე- 500 გრ. პომიდორი- 1 ცალი; ნატურალური იოგურტი- 1 ს.კ. უცხიმო ყველი- 75 გრ. მარილი, პილპილი- გემოვნებით. მომზადების წესი: თევზის ფილე დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად, დააყარეთ მარილი, პილპილი და დატოვეთ 15-20 წუთი, ხოლო შემდეგ მოათავსეთ საცხობ ფორმაში და მასზე სხვა
195

თევზი იტალიურად-უგემრიელესი რეცეპტი

დაგჭირდებათ მასალა: სკუმბრიის ფილე-300გრ. მაკარონი-250 გრ. ტომატი-2ს/კ. ყველი-100გრ. კარაქი-30გრ. დანაყილი ორცხობილა, ლიმონის წვენი, მარილი, ზეთი. მომზადება: თევზი დაჭერით თანაბრად, დააყარეთ მარილი;მოასხით ლიმონის წვენი და დადგით ზეთმოსხმულ ღრმა ტაფაზე, ზემოდან დააწყვეთ მარილწყალში
208

ორაგულის ჩაშუშული-უგემრიელესი კერძი თევზის მოყვარულთათვის

ორაგულის ფილე - 1 კგ. ხახვი - 2 ცალი; პომიდორი - 0,5 კგ; ტომატი - 1 ს/კ; ზეთი - 100 გრ; ქინძი - 100 გრ; მჟავე კიტრი - 100 გრ; ნიორი - 5-6 კბილი; მწვანე წიწაკა - 1 ცალი; მარილი, პილპილი - გემოვნებით. მომზადების წესი: კუბიკებად დაჭრილი ფილე მობრაწეთ ზეთიან ტაფაზე, ისე, რომ თევზი არ დაიშალოს. ცალკე