Реклама
67

თევზი იტალიურად-უგემრიელესი რეცეპტი

დაგჭირდებათ მასალა: სკუმბრიის ფილე-300გრ. მაკარონი-250 გრ. ტომატი-2ს/კ. ყველი-100გრ. კარაქი-30გრ. დანაყილი ორცხობილა, ლიმონის წვენი, მარილი, ზეთი. მომზადება: თევზი დაჭერით თანაბრად, დააყარეთ მარილი;მოასხით ლიმონის წვენი და დადგით ზეთმოსხმულ ღრმა ტაფაზე, ზემოდან დააწყვეთ მარილწყალში
44

ორაგულის ჩაშუშული-უგემრიელესი კერძი თევზის მოყვარულთათვის

ორაგულის ფილე - 1 კგ. ხახვი - 2 ცალი; პომიდორი - 0,5 კგ; ტომატი - 1 ს/კ; ზეთი - 100 გრ; ქინძი - 100 გრ; მჟავე კიტრი - 100 გრ; ნიორი - 5-6 კბილი; მწვანე წიწაკა - 1 ცალი; მარილი, პილპილი - გემოვნებით. მომზადების წესი: კუბიკებად დაჭრილი ფილე მობრაწეთ ზეთიან ტაფაზე, ისე, რომ თევზი არ დაიშალოს. ცალკე
76

თევზი ორგანიზმისათვის აუცილებელი პროდუქტია, რადგან....

თევზი ორგანიზმისათვის აუცილებელი პროდუქტია, ამიტომ მოგვწონს თუ არა მისი გემო, ის აუცილებლად უნდა მივირთვათ. ის მდიდარია ისეთი მიკროელემენტებით, რომლებიც სხვა პროდუქტებში არ არის. თევზი ააქტივებს შრომისუნარიანობას, აუმჯობესებს ნივთირებათა ცვლას, კანისა და ფრჩხილების მდგომარეობას, აძლიერებს
84

თევზის სალათა ყველით

მასალა: 200 გრამი მოხარშული თევზი 1-2 ცალი კიტრი 2 ცალი პამიდორი 1 თავი ხახვი 100 გრამი ხმელი ყველი 4 სუფრის კოვზი მაიონეზი 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი 1 ჩაის კოვზი ძმარი მწვანილი და მარილი თევზის ფილე, კიტრი და პამიდორი დავჭრათ პატარა კუბიკებად, ხახვი წვრილად. ყველის სოუსის მოსამზადებლად 80 გრამ
111

თევზის სალათა

გირჩევთ მოამზადოთ და გააოცოთ თქვენი მეგობრები და ოჯახის წევრები! ამ გემრიელი და მარტივი სალათის მომზადებას ძალიან ცოტა დრო ჭირდება. თუ მეტი დრო გაქვთ, ინგრედიენტები გაამრავალფეროვნეთ! რეცეპტის ინგრედიენტები: 1 ჭიქა(200გრ.) ბრინჯი 1 კონსერვი სიმინდი 1 კონსერვი ტუნეცი(თავისსავე წვენში ცოტაოდენი
83

მწვანე სალათა ორაგულით

რეცეპტის ინგრედიენტები: 100 გრამი ორაგული 1 შეკვრა მწვანე სალათის ფურცლები 1 შეკვრა მწვანე ხახვი 1 თავი ხახვი 50 გრამი ქინძი 50 გრამი ოხრახუში 1 ცალი კიტრი 1 ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა 1 ცალი მწვანე ბულგარული წიწაკა ზეთისხილი და ფორთოხალი – გემოვნებით პილპილი და მარილი – გემოვნებით 2 სუფრის
163

თევზის მომზადების,პატარა საიდუმლო, რომელიც ამ პროცესს გაგიმარტივებთ

თევზი სასარგებლო და გემრიელი საკვებია. მისი მომზადება ბევრ დიასახლისს არ უყვარს. თუნდაც, სუნის ან გასუფთავების გამო. ჩვენ გასწავლით წესებს, რომელთა გამოყენებაც არ გაგიჭირდებათ და თევზი ხშირად დაიკავებს ადგილს თქვენს სუფრაზე. 1. მომზადებამდე თევზი წყლით სავსე ჭურჭელში მოათავსეთ. თუ ჩაიძირა, ე.ი.
268

შემ­წ­ვა­რი კალ­მა­ხი ლი­მო­ნი­თა და ოხ­რა­ხუ­შით

შემ­წ­ვა­რი კალ­მა­ხი ლი­მო­ნი­თა და ოხ­რა­ხუ­შით სა­ჭი­რო ინ­გ­რე­დი­ენ­ტე­ბი: 1 ცა­ლი სა­შუ­ა­ლო ზო­მის კალ­მა­ხი, 1-2 ღე­რი ოხ­რა­ხუ­ში, 1 ღე­რი მწვა­ნე ხახ­ვი, 3 თხე­ლი ნა­ჭე­რი ლი­მო­ნი, მა­რი­ლი, პილ­პი­ლი, ცო­ტა­ო­დე­ნი ზე­თი. მომ­ზა­დე­ბის წე­სი: თევ­ზი გა­ვა­სუფ­თა­ოთ, ში­გი­დან და
259

თბილი კარტოფილის სალათი შებოლილი თევზით (ფინური სამზარეულო)

თბილი კარტოფილის სალათი შებოლილი თევზით (ფინური სამზარეულო) ფინელი დიასახლისები სადღესასწულო ვახშმისთვის აუცილებლად ამზადებენ თევზის კერძებს – სხვადასხვა სალათებს ან ღვეზელს ნაკლებმარილიანი ან შებოლილი თევზით. ინგრედიენტები – 400 გ. კარტოფილი, 1 კონა კამა, 100 გ. შებოლილი თევზის ფილე, მაიონეზი
155

დამარილებული ორაგული ხახვთან ერთად

დამარილებული ორაგული ხახვთან ერთად ინგრედიენტები: 1 კგ ორაგული 2 ს/კ შაქარი 4 ცალი ხახვი 0.5 ჭიქა მარილი 0.5 ჭიქა მზესუმზირის ზეთი 2 ს/კ ძმარი მომზადების წესი: 1გაყინული თევზs, სანამ ბოლომდე გადნება, მანამდე უნდა მოაშოროთ თავი, კუდი, ფხა და ფარფლები. 2მოაყარეთ შაქარი და მარილი. მიღებული თევზის