Реклама
» » ქართული გემო-კალმახი ნიგვზის გულსართით

ქართული გემო-კალმახი ნიგვზის გულსართით

. ინგრედიენტები (1 ულუფა) კალმახი – 1 ცალიზეთი – 2 სადილის კოვზიდანაყილი ნიგოზი – 150 გრწყალი – 1-2 სადილის კოვზი ყვითელი ყვავილი – 1/4 ჩაის კოვზი
ხმელი ქინძი – 1/4 ჩაის კოვზი
უცხო სუნელი – 1/2 ჩაის კოვზი ქინძი – ნახევარი კონა
ნიორი – 1 კბილი ხახვი – 1 თავიმარილი, წითელი წიწაკა – გემოვნებით
ბროწეული – 30 გრ
ნიგვზის ზეთი, განსაკუთრებულ გემოს სძენს ქართულ კერძებს
. შეგიძლიათ იგი დიდი რაოდენობით მოამზადოთ და თავდახურული ჭურჭლითშეინახოთ მაცივარში
.მოამზადეთ საჭირო ინგრედიენტები:
გამოშიგნული თევზი, მწვანილი, ხახვი, ნიგოზი და სუნელები. თევზს ფრთხილად გამოაცალეთ ხერხემლის ძვალი. შემდეგ დაამატეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი. შეურიეთ ბროწეული. მის ნაცვლად შეგიძლიათ წითელი მოცხარი გამოიყენოთ.თევზი მოათავსეთ ზეთმოსხმულ ტაფაზე და 10-15 წუთის განმავლობაში მაღალ ტემპერატურაზე შეწვით. კალმახის მომზადება სხვაგვარად, უფრო მარტივადაც შეგიძლიათ – თევზს ამოაცალეთ ფილე, მოაყარეთ მარილი, წიწაკა და ზეთში შეწვით. ნიორი, მარილი და წიწაკა კარგად დანაყეთ, შეურიეთ წვრილად დაჭრილი ქინძი და კამა. ცალკე საცერზე გახეხეთ ცოცხალი მაყვალი დააურიეთ მომზადებული მწვანილი, ნიორი და წიწაკა. მაყვლის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მოცხარი, ტყემალი ან ღოღნოშო.ხახვი ალყა-ალყა, მწვანილი კი წვრილად დაჭერით. ნიგოზი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, დაუმატეთ წიწაკა, ნიორი, ხმელი ქინძი, ყვითელი ყვავილი, უცხო სუნელი, ცოტა მარილი და კარგად აურიეთ. ნიგვზის მასას შეურიეთ წყალი. სქელი ფაფა უნდა მომზადდეს. ნიგვზის მასა თევზის მუცელში მოათავსეთ. თევზის მუცელი ხის ჩხირებით შეკარით. თევზს მოასხით საწებელი და სუფრასთან დიდი თეფშით მიიტანეთскачать dle 10.6фильмы бесплатно
loading...
ავტორი: datochka | 16-03-2017, 13:07
ნანახია: 839
    
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.
Реклама