Реклама
293

ბანიცა (ბულგარული სამზარეულო)

ბანიცა (ბულგარული სამზარეულო) ფენოვან ღვეზელს ყველით, ბულგარელები თითქმის ყველა დღესასწაულისთვის აცხობენ და არც ახალი წელია გამონაკლისი. ცომი შეგიძლიათ თვითონ მოამზადოთ ან უკვე გამზადებული ფენოვანი ცომი შეიძინოთ. ინგრედიენტები ცომისთვის – 400 გ. პურის ფქვილი, 1 კვერცხი, 50 გ. ნაღების კარაქი, 1
40

ღვეზელი საქონლის ხორცით და თეთრი სოკოთი (ინგლისური სამზარეულო)

ღვეზელი საქონლის ხორცით და თეთრი სოკოთი (ინგლისური სამზარეულო) ხორცის ღვეზელი ინგლისელების და შოტლანდიელების საყვარელი საახალწლო კერძია. მისი მომზადება საკმაოდ შრომატევადია, ამიტომ ფხვიერი ცომის ნაცვლად თავისუფლად შეგიძლიათ შეიძინოთ უკვე გამზადებული ცომი. ინგრედიენტები ცომისთვის – 300 გ. პურის
238

როგორ მოვამზადოთ ფილოს ცომი სახლში-რეცეპტი-2

როგორ მოვამზადოთ ფილოს ცომი სახლში ფილო ძალიან თხელი, გამჭვირვალე ცომის ფურცლებია, რომელსაც ხშირად იყენებენ ბერძნულ და თურქულ სამზარეულოში სხვადასხვა დესერტისა თუ ღვეზელის მოსამზადებლად. ინგრედიენტები ფქვილი - 4 ჭიქა მარილი - 1 ჩ.კ ზეთი - 1/4 ჭიქა თბილი წყალი - 1 1/3 ჭიქა მომზადების წესები გაცერით
235

ფილოს ცომი

ფილოს ცომი რეცეპტის ინგრედიენტები ჭიქა ფქვილი ჩ/კ მარილი 210 მლ. წყალი 4 ს/კ მცენარეული ზეთი 1 ჩ/კ სიდრის ძმარი ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი და მარილი. 2 ცალკე შეურიეთ ერთმანეთს ჭიქამდე წყალი, მცენარეული ზეთი და 1 ჩაის კოვზი სიდრის ძმარი. შეურიეთ ეს ნარევი ფქვილის მასას და ურიეთ რბილი ცომის
690

ხინკალი – პრიალა ცომით და წვნიანი გულით

ხინკალი – პრიალა ცომით და წვნიანი გულით 1.5 კგ ფქვილი (თუ უცხოეთში ხართ, all purpose flour) 600-650 მლ წყალი 2-3 ს.კ მარილი წყალი ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს, ძალიან ცივით ცომის მოზელვა კიდევ უფრო გაგიჭირდებათ. თავიდან უმჯობესია 600 მლ წყალი დაამატოთ. ჯერ ჯამში მოზილეთ, შემდეგ მაგიდაზე გადაიტანეთ
282

ჰაეროვანი თაფლისა და საფუარის ცომი

ჰაეროვანი თაფლისა და საფუარის ცომი ინგრედიენტები: 3 ს/კ თაფლი 20 გრამი საფუარი ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი 0.25 ჩ/კ ვანილი 70 მლ. კარაქი მომზადების წესი: 1საფუარს ერთი სუფრის კოვზი შაქარი და ამავე რაოდენობის წყალი დაუმატეთ. მიღებული მასა რძესა და ფქვილში ჩაამატეთ. დაამატეთ დარჩენილი
562

მოამზადეთ უნივერსალური და გემრიელი ფენოვანი ცომი

მოამზადეთ უნივერსალური და გემრიელი ფენოვანი ცომი ინგრედიენტები: 150 გრამი ფქვილი 220 გრამი კარაქი 1 ცალი კვერცხი 160 მლ. წყალი 1 ს/კ ძმარი 350 გრამი ფქვილი ½ ჩ/კ მარილი მომზადების წესი: 1ცივი კარაქი და ფქვილი ერთმანეთში კარგად აურიეთ. მოზილეთ ცომი. ახლა მეორე სახის ცომი მოვამზადოთ: ფქვილს მარილი
260

სუპერ ცომი პელმენებისა და ვარენიკებისთვის

სუპერ ცომი პელმენებისა და ვარენიკებისთვის ინგრედიენტები: მინერალური გაზიანი წყალი - 1 ჭიქა კვერცხი - 1 ც. მარილი - 0,5 ჩ.კ. შაქარი - 0,5 ჩ.კ. მცენარეული ზეთი - 4 ს.კ. ფქვილი - 4 ჭიქა (შეიძლება ნაკლებიც) მომზადება: ჯამში გადაურიეთ ერთმანეთში ყველა ინგრედიენტი ფქვილის გარდა. შემდეგ
880

გამომცხვარი ლავაში ქათმის შიგთავსით

გამომცხვარი ლავაში ქათმის შიგთავსით ინგრედიენტები 4 ცალი ლავაში 1 ცალი პომიდორი 700 გრამი ქათმის ფილე 150 გრამი მაგარი ყველი 1 ცალი ბულგარული წიწაკა 2 ცალი დამარინებული კიტრი 150 გრამი ლორი 1 ცალი კვერცხი მაიონეზი გემოვნებით კამა გემოვნებით მომზადების წესი 1მარილიან წყალში ქათმის ფილე მოხარშეთ.
129

არომატული ფუნთუშები კვერცხით – საუკეთესო საუზმე

არომატული ფუნთუშები კვერცხით – საუკეთესო საუზმე ინგრედიენტები: 6 ცალი ფუნთუშა 2 ს/კ კარაქი 1 ცალი ბულგარული წიწაკა 100 გრამი ლორი 6 ცალი კვერცხი 1 ცალი პომიდორი 1 ცალი კიტრი მარილი და პილპილი გემოვნებით მომზადების წესი: 1ფუნთუშას ზედა ნაწილი მოაჭერით, ამოიღეთ სირბილე. შიგნიდან კარაქი წაუსვით.