Реклама
Добавить рецепт
Конечно же бесплатные программы скачать можно у нас Рецензия на фильм Бандиты и посмотреть дома. Так же бесплатные шаблоны для dle 10.2 скачать с сайта
142

ხორცის "ჟარკოე" ბოსტნეულით

ინგედიენტები: 800 გრ.ნებისმიერი ხორცი 1,2 კგ კარტოფილი 400 გრ.პამიდორი 200 გრ.სტაფილო 1 ჩ.კოვზი ყავისფერი შაქარი 150 გრ.წითელი ბულგარული 1 თავი ხახვი 3 ს.კოვზი ზეთი 1,5 ჭიქა წყალი მარილი,წიწაკა გემოვნებით მწვანე ხახვი,ოხრახურში,სუნელები გემოვნებით ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის
299

გურული "ცხარე" - ქართული გემო

ინგრედიენტები: 1 კგ.ძროხოს ხორცი 3-4 თავი ხახვი 2-3 კბილი ნიორი 3 ს.კოვზი ტომატ- პასტა 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 30 გრ ნედლი ქინძი 20 გრ.შაშკვლავი ან მწვანე რეჰანი. წიწაკა და მარილი გემოვნებით საქონლის მსუქანი ნაჭრები დავჭრათ ,წყალი დავასხათ იმდენი,რომ დაიფაროს და მოვხარშოთ. ხორცს ცოტა
145

კეცულა - გემრიელი ქართული კერძი

ინგრედიენტები: 1 კგ ქათმის ფილე 2 თავი ხახვი 5 კბილი ნიორი 50 გრ.კარაქი 3 ს.კოვზი ზეთი 500 -600 გრ. .არაჟანი 150 მლ წყალი ან იმდენი,რომ მიიღოთ სასურველი კონსისტენცია 1 პატარა კონა ქინძი სვანური მარილი გემოვნებით( სურვილისამებრ) მარილი და პილპილი გემოვნებით ტაფაზე გავადნოთ
141

რაჭული-ყველაზე გემრიელი

ინგრედიენტები: 200-300 გრ ცხიმიანი ბეკონი ნახ.კილო კარტოფილი 4 პამიდორი 3 თავი ხახვი 3 კბილი ნიორი 1 კონა ოხრახურში 200-250 მლ.წყალი მარილი,წიწაკა გემოვნებით ცხიმიანი ლორის ნაჭრები თხლად დავჭრათ და ღრმა ტაფაში ორივე მხრიდან შევწვათ. დავაყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოვშუშოთ ლორთან
93

ბურვაკი ქინძით, ნიგვზითა და აჯიკით - ქართული სამზარეულო

ინგრედიენტები: 1 კგ.ბურვაკის ხორცი 200 გრ.ნიგოზი 10 გრ.ნიორი 30 გრ.წითელი აჯიკა ძმარი,მარილი,უცხო სუნელი,ხმელი ქინძი გემოვნებით ბურვაკის ხორცი მარილიან წყალში მოვხარშოთ,გავაციოთ,მოვაშოროთ ძვლები და დავჭრათ. ნიგოზი და ნიორი გავატართ ხორცსაკეპში ,დავუმატოთ აჯიკა,ხმელი ქინძი,უცხო
139

ჩახრაკული ქათამი პამიდვრითა და ნიგვზით-ყველასთვის საყვარელი კერძი

ინგრედიენტები: ქათამი - 1 ცალი ხახვი - 3 თავი, წვრილად დაჭრილი ნიორი - 2 კბილი კარაქი - 1 ს/კ პომიდორი - 5-6 ცალი კანგაცლილი, დაჭყლეტილი დანაყილი ნიგოზი - 2-3 ს/კ უცხო სუნელი - 2 ჩ/კ ხმელი ქინძი - 1 ჩ/კ ოხრახუში - 1 კონა მარილი და წიწაკა მომზადების წესები: ხახვი მოვშუშოთ კარაქში, დავუმატოთ
102

თევზი ძეხვით და ბოსტნეულით-ორიგინალური და გემრიელი კერძი

ინგრედიენტები: მშრალი ღვინო - 1 ჭ; სტაფილო - 2; კანგაცლილი, დაჭრილი პამიდორი - 3; ნიახური - 2 ძირი; კარტოფილი - 2-3; ნებისმიერი თევზის ფილე - 250 გ; შებოლილი ძეხვი - 150 გ; მარილი და წიწაკა; ზეთი შესაწვავად. მომზადების წესი: ნიახური გარეცხეთ და მსხვილად დაჭერით. პარალელურად კარტოფილი თხელ, მრგვალ
80

ღუმელში შემწვარი ღორის სუკი

ინგრედიენტები: ღორის სუკი - 1 კგ; ზეითუნის ზეთი - 1-2 ს/კ; ლიმონის წვენი - 1 ს/კ; 1/2 ლიმონის ცედრა; მარილი და პილპილი; მდოგვი - 1 ჩ/კ; ნიორი - 1 კბილი; მომზადების წესი: ერთმანეთში ავურიოთ ზეთი, დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი, პილპილი, მდოგვი, ლიმონის ცედრა და წვენი. მიღებული ნარევი ყველა მხრიდან
182

ბადრიჯნის ტორტი -საკმაოდ კალორიული და გემრიელი კერძი

ინგრედიენტები: ბადრიჯანი - 700-800 გ; შერეული ხორცის ფარში - 400-500 გ (შესაძლებელია ცხვრის ხორციც); ტკბილი წიწაკა - 4 ცალი; ხახვი - 2 თავი; რეჰანი - 1 კონა; ოხრახუში - 2-3 ღერი; ნიორი - 2 კბილი; ქონდარი - 2-3 ტოტი; თეთრი მშრალი ღვინო - 0,5 ჭიქა; მაიონეზი ან მაიონეზისა და არაჟნის ნარევი -
143

ხბოს უგერიელესი ჩაშუშული

ინგრედიენტები: ხბოს ხორცი - 1 კგ; სოკო - 300 გ; ხახვი - 500 გ; წითელი ღვინო - 300 მლ; ნიორი - 3 კბილი; მარილი და პილპილი; ქინძი, ოხრახუში. მომზადების წესი: ხორცი უნდა იყოს ნაკლებ-ცხიმიანი, უძვლო. თავდაპირველად ის გარეცხეთ და დაჭერით საშუალო სიდიდის ნაჭრებად (3 სმ კუბებად). პარალელურად, ხახვი