Реклама
Добавить рецепт
Конечно же бесплатные программы скачать можно у нас Рецензия на фильм Бандиты и посмотреть дома. Так же бесплатные шаблоны для dle 10.2 скачать с сайта
130

"კახური ხაშლამა"- ქართული სუფრის ერთ-ერთი საუკეთესო კერძი

ინგრედიენტები: საქონლის ახალგაზრდა, ცხიმიანი ხორცი (მკერდის ნაწილი) - 2 კგ; დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი; ხახვი - 1 თავი; მარილი; ნიორწყალი - სუფრაზე მისატანად. მომზადების წესები ხორცი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად (წვრილ ნაჭრებად არ დავჭრათ!), გავრეცხოთ კარგად, ჩავყაროთ ქვაბში, გავაჩეროთ მთელი ღამით,
92

ტომატში ჩათუშული ქათმის ფილე სულგუნით

ინგრედიენტები: ქათმის ფილე - 4 ცალი; სულგუნი - 4 ნაჭერი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ მოცარელათი); ზეითუნის ზეთი - შესაწვავად; მარილი და პილპილი; იტალიური სუნელები (ორეგანო, ბაზილიკი); ნიორი - 2-3 კბილი; ძმარი ბალზამიკო - 50 მლ; ტომატის პიურე - 200 გ; ხმელი ბაზილიკი ან შაშკვლავი - გემოვნებით; წითელი
140

ღორის ხორცის ცხარე ჩაშუშული სოკოთი

სოკოთი მომზადებული ღორის ხორცი კერძებს შორის გამორჩეული და განსაკუთრებულად გემრიელია ინგრედიენტები: ღორის ხორცი - 400 გ სოკო - 500 გ ხახვი - 5 თავი პომიდორი - 3 ცალი ცხარე წიწაკა - 2 ცალი ნიორი - 8 კბილი თეთრი მშრალი ღვინო - 150 მლ წყალი - 100 მლ ღვინის ძმარი -
110

ქათმის ფილე სულგუნით

ინგრედიენტები: ქათმის ფილე - 4 ცალი; სულგუნი - 4 ნაჭერი (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ მოცარელათი); ზეითუნის ზეთი - შესაწვავად; მარილი და პილპილი; იტალიური სუნელები (ორეგანო, ბაზილიკი); ნიორი - 2-3 კბილი; ძმარი ბალზამიკო - 50 მლ; ტომატის პიურე - 200 გ; ხმელი ბაზილიკი ან შაშკვლავი - გემოვნებით; წითელი
117

შემწვარი ღორის ხორცი ლიმონითა და პრასით

ინგრედიენტები: ღორის ხორცის სტეიკის ნაჭერი, 2 სმ სისქის - 800 გ (4 ნაჭერი); პრასი - 2 ცალი; ლიმონი - 1 ცალი; მარილი და პილპილი; ზეთი; მწვანე ხახვი - მოსაყრელად. მომზადების წესი: ხორცის ნაჭრებს დავაწუროთ ლიმონი, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი, დავუმატოთ გამოწურული ლიმონის ნაჭრები და 2 საათით
204

ხორცის სალათი ბოლოკით

1 კგ.ძროხის მჭლე ხორცი 550 - 600 გრ.ბოლოკი 300 გრ.მაიონეზი 2 ჩ.კოვზი უცხო სუნელი 2 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 ჩ.კოვზი ყვითელი ყვავილი მარილი და წითელი დაფქული წიწაკა გემოვნებით ძალიან კარგად მოხარშული ძროხის ხორცი ხელით დავწეწოთ ,დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ან გახეხილი
135

იხვის ჩაშუშული - გურული სამზარეულო

ინგრედიენტები: 1 იხვი 100 გრ.ნიგოზი 3-4 კბილი ნიორი 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 1 კონა ნედლი ქინძი 1 ჩ.კოვზი ზაფრანა წყალი მარილი,წიწაკა გემოვნებით ერთად დავნაყოთ ნიორი,ნიგოზი,წიწაკა,მარილი.ზაფრანა,ხმელი ქინძი და გავხსნათ წყალში. გარეცხილი,გასუფთავებული იხვი დავჭრათ
153

ქართული გემო-უგემრიელესი ჩაქინძული

ინგრედიენტები: 1 კგ ქათმის ფილე 400 გრ.ხახვი 200 გრ წითელი და მწვანე ბულგარული წიწაკა 1 ჩ.კოვზი ხმელი ქინძი 15 გრ.ნიორი 30 გრ.ნედლი ქინძი 200 მლ თეთრი ღვინო 120 მლ ზეთი შესაწვავად აჯიკა და მარილი გემოვნებით ქათმის ფილე 1 სმ-ის სისქის გრძელ ნაჭრებად დავჭრათ . წვრილად , გრძლად
239

საქონლის ხორცის სოუზი

ინგრედიენტები: 1 კგ ძროხის ხორცი 1 კგ .კარტოფილი 5 წვნიანი დიდი ზომის პომიდორი 2 წითელი მწარე წიწაკა 5 კბილი ნიორი 15 გრ.ქინძი 15 გრ.ოხრახურში 10 გრ.რეჰანი 2 დაფნის ფოთოლი 5 ს.კოვზი ზეთი მარილი,წიწაკა გემოვნებით გარეცხილი ხორცი დავჭრათ ნაჭრებად.ჩავაწყოთ ქვაბში,დავასხათ წყალი,
292

ცხარე სალიანკა ''ქართულად'' -უგემრიელესია

ინგრედიენტები: 1 კგ ძროხის ხორცი 3 ცალი პამიდორი 2 ცალი დაფნის ფოთოლი 2-3 თავი წითელი ხახვი 4 კბილი ნიორი 1 ს.კოვზი პურის ფქვილი 2 კონა ოხრახურში 1 კონა კამა 1 კონა ქინძი 3-4 ცალი მჟავე კიტრი 1-2 ს.კოვზი ტომატ- პასტა 1ჩ.კოვზი უვხო სუნელი მარილი ,დაფქული წითელი და შავი წიწაკა